Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ar dūmiem piesārņotās gaisa masas sāk virzīties uz rietumiem

Krievijas ugunsgrēku piesārņotās gaisa masas sasniegs rīt vai svētdien var sasniegt arī Latviju, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Jau vakar gan Latvijā, gan arī reģionos, virs kuriem atrodas ar dūmiem piesārņotās gaisa masas, vējš pakāpeniski sāka iegriezties no austrumu puses, līdz ar to piesārņotās gaisa masas pārvietojas uz rietumiem. Gaisa masu plūsma pašlaik ir lēna, līdz ar to arī piesārņojuma izplatība nav ātra.

"Kā rāda jaunākā satelītu informācija, piesārņotās gaisa masas vispirms tuvosies Baltkrievijas austrumu robežai un tikai pēc tam sasniegs Latvijas dienvidaustrumu un austrumu rajonus. Tas varētu notikt rīt dienas otrajā pusē vai arī tikai svētdien. Tad arī būs iespēja precīzāk analizēt, kā atmosfēras piesārņojums izplatīsies mūsu valsts robežās," skaidro speciālisti.

Diemžēl austrumu puses vēji Latvijā saglabāsies ilgāk, nekā sākotnēji bija prognozēts, no rietumiem tie varētu iegriezties tikai nākamās nedēļas otrajā pusē.

Kā ziņots, ir izskanējušas bažas, ka Baltijas reģionu varētu sasniegt radiācija no Krievijas mežu ugunsgrēkiem. Latvijā nevienā no 16 radiācijas novērošanas stacijām, kas galvenokārt izvietotas gar valsts robežu, nav konstatēts paaugstināts radiācijas līmenis.

Valsts vides dienesta (VVD) Radiācijas drošības centra (RDC) direktora pienākumu izpildītājs Jāzeps Malnačs vakar informēja, ka patlaban ir saņemta oficiāla informācija no Starptautiskās Atomenerģijas aģentūras par to, ka Krievijā visi kodolpētniecības centri ir drošībā un visās vietās, kur var būt paaugstināta radiācija, ugunsgrēki ir nodzēsti vai tiek kontrolēti. Radioaktīvās vielas un kodolmateriāli ir novietoti drošās vietās un nerada draudus videi un cilvēkiem. Mežu degšana ziņojumā netiek minēta.

Sinoptiķi arī brīdina, ka turpmākajās dienās līdz 17. augustam Latvijas teritorijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra pārsniegs +27 grādus, vietām sasniedzot +30...+32, savukārt rīt, 14. augustā, vietām tā paaugstināsies līdz +33 grādiem, 18. augustā karstums +27...+28 gaidāms tikai valsts austrumu rajonos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas