Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ar svešiem datiem iespējams reģistrēties arī CSDD e-pakalpojumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
$$
$
Stulbums bija kad personas kodā iestrādāja dzimšanas datus. šādām atslēgām jābūt bez saturiskas slodzes. Bet tām jābūt publiskām, citadi jēgas no tām maz. Tad jau jāsāk arī vārds un uzvārds slēpt, viens otru atpazīsim tikai pēc ģīmja. Un ja nu arī to pasludina par sensitīvu un pabāž zem plīvura?
Z
Z
Drīz uz tualeti ejot vajadzēs personas kodu, lai blakus kabīnēs uz podiem sēdošie zin,kad esi dzimis
Andris
A
Visa tā opera ar personas kodu ir murgi, vājprāta murgi! Personas kods (un arī pases numurs) ir ciparu kombinācija, kas neko nepasaka par cilvēku. Tā nav un nevar būt sensitīva informācija! Problēmas rodas tad, kad atrodas idioti, kas šos ciparus iestrādā datu sistēmās kā piekļuves atslēgas! Vai tas ir CSDD, vai tautas skaitīšana, vai VID. Datu sistēmām ir jābūt slēgtām. Problēma nav vienotais identifikators, problēma ir valsts nespēja aizsargāt tās rīcībā esošo informāciju. Un tās cēlonis ir n-tie reģistri ar birojiem, darbiniekiem, priekšniekiem, grāmatvežiem, IT kompānijām - dēlēm. Lietotāja autorizācijai datu sistēmā ir jābūt AUTORIZĒTAI, tikai pēc tam lietotājam ir tiesības piekļūt sistēmā esošiem datiem. Pašlaik Latvijā reālu autorizāciju nodrošina tikai bankas, jo šo autorizācijas datu drošību uzrauga gan banka, gan paši klienti. Visas e-parakstu epopejas ir vēl bērnu autiņos. Es jau gadiem ilgi klausos, ka ik pa brīdim privāti un puslīdz nopietnos pasākumos ministriju ierēdņi, it īpaši juristi, kā īpaši aizsargājamu sauc personas kodu. Idioti, turklāt bīstami, jo viņiem ir vara! Kā jums patīk šis? Ūdris Modris, Siguldas nov., Sigulda, Jaunatnes iela 1-5, Valdes loceklis, ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi. Neatdod parādu? Izskatās, ka cilvēkam par daudz naudas? Aizbrauksim uz mājām pakaļ. Atnācis slēgt darījumu? Kā lai pārbauda, vai ir tas, par ko uzdodas - pēc pases tas nav iespējams. Ja būtu tā - Ūdris Modris 123123-12345? Satiekot var pārbaudīt, bet nekādi sensitīvi dati netiek atklāti. Kādēļ tāda situācija? Tādēļ, ka juristi - idioti ministrijā un dēle - Lursoft. (vārds un ieraksts ņemts no Latvijas Vēstneša). Juristi, vai jums GRĪNBERGA LIETA NEKO NEIZSAKA? Tagad domā, kā receptes bez personas koda rakstīt, tad arī nodokļus bez tā maksāsim, bezdarbniekos stāsimies utt. Cik tūkstošus ierēdņu darbā būs jāpieņem? Vai tiešām jāizjauc pilnīgi visi valsts struktūras elementi?
who cares
w
So what? cik liela ir ispēja pasākumu izmantot ļaunprātīgi, cik cilvēku to ir darījuši, kādas ir iespējamās sekas, salīdzinot ar ieguvumiem? Aptrakuši.
U
U
Jā, bet ieejot e-csdd sistēmā un piereģistrējoties ar svešiem datiem, var piesaistīt pie šī vārda kāda uzņēmuma transporta līdzekļus, un piemēram, nodeklarēt tos kā tikai uzņēmuma vajadzībām lietojamos (vai otrādi). Kad visu to darīju, nobrīnījos, nevienā vietā nebija vajadzīga tāda daudz maz nopietna autorizācija. tagad gan, tam visam ir priekšā mana parole.
varbūt
v
varbūt tomēr paņemiet un izlasiet vienreiz likumu, kas ir un kas nav sensitīvie dati! murgaiņi!
Oskars
O
Tas ir BRIESMĪGI !!!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas