Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Arī LTV ģenerāldirektors uzteic savus darbiniekus, kas aizturēja bēgošo autovadītāju

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien nosūtīja pateicības rakstus Latvijas televīzijas darbiniekiem Omāram Ivanovam un Normundam Pavlovskim par pilsonisku atbildību, drosmi un pašaizliedzību, aizturot smagā ceļu satiksmes negadījuma izraisītāju uz Vidzemes šosejas.

"Šie cilvēki ir pelnījuši atzinību gan par to, ka aizturēja likumpārkāpēju, gan par to, ka ar savu pilsoniskās atbildības piemēru sabiedrībai apliecināja, cik nozīmīga un izšķiroša ir katra indivīda loma situācijās, kad jāvēršas pret klaju likuma ignorēšanu un jāaizstāv citu līdzpilsoņu tiesības," vērtējot abu Latvijas televīzijas darbinieku rīcību, atzīst Ministru prezidents.

Jau ziņojām, ka autovadītājs brauca ar ātrumu 157km/h un pie Garkalnes uztriecās kādai automašīnai, kurā brauca pieci vienas ģimenes locekļi. Avarēja arī pats ātruma pārsniedzējs, kurš pameta auto un bēga.

Savus darbiniekus uzteicis arī televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

„Esam dziļi gandarīti par sava uzņēmuma darbinieku drosmi, pašaizliedzību un atbildību izšķirošajā brīdī pieņemt lēmumu un rīkoties līdzcilvēku interesēs,” paziņojjis LTV ģenerāldirektors E.Kots.

Šofera aizturētājs O.Ivanovs uzskata, ka nav izdarīts "nekas sevišķs". Viņš kopā ar kolēģi visu darīja impulsīvi.

"Mēs braucām garām, mums parādīja, ka vainīgais mūk prom. Mēs apstājāmies, viņš metās bēgt, mežā panācām, noķērām, izsaucām policiju, nekā tur sevišķa nav," O.Ivanovs stāstīja Latvijas televīzijā, kā viss notika.

Negadījuma vietā esot izskatījies drausmīgi – uz ceļa mētājušās bērna sandales, cilvēki bija guvuši traumas. "Vainīgais tā vietā, lai sniegtu palīdzību, mūk. Domāju, to katrs darītu, tas nekas sevišķs nav. Viss notika impulsīvi," uzskata agresīvā braucēja aizturētājs.

Uz sabiedrības lomu un atbildību par drošību aizvadītajā Jāņu brīvdienās iepriekš ir norādījis arī Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Viņš uzsvēra, ka piecās brīvdienās dienās bija vērojama ļoti liela iedzīvotāju atsaucība. Cilvēki esot zvanījuši policijai par gadījumiem, ka kāds brauc vai gatavojas braukt reibumā.

"Policija visur būt nevar. Jautājums, kāpēc šeit nav policija, nav īsti korekts, ir jautājums – kāpēc nepiezvanīji policijai? Šobrīd sabiedrība mostas un zvana. Tas dod rezultātu," intervijā pēc svētkiem uzsvēra E.Zivtiņš.

(papildināta ar E.Kota viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas