Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Arodbiedrības un pašvaldību savienība pagaidām ieņem nogaidošu pozīciju

Šobrīd nekādas protesta akcijas vai citas darbības Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) nav ieplānojusi, kaut gan valdība noraidīja kopīgi ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Latvijas Darba devēju konfederācijas sagatavoto aicinājumu pazemināt nodokļus. Kā _Dienai _atzina LBAS vadītājs Pēteris Krīgers pēc atkārtotas tikšanās ar LPS, nolemts šobrīd gaidīt valdības rīcību.

"Mēs skatīsimies, kā valdība reaģēs uz izvirzītajām prasībām un atbilstoši tam arī rīkosimies. Uzskatu, ka tomēr mums ir ievēlēti un iecelti amatos cilvēki, kas spēj pieņemt saprātīgus lēmumus, bet, ja viņi to nevēlas, tad viņiem jādod vieta citiem," teica P. Krīgers. Viņš informēja, ka šonedēļ viņš, kā arī LPS priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs un Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons plāno tikties  ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru. Bet tālāk jau LPS būs pirmā, kas rīkosies, jo noteikusi savu prasību izpildei termiņu - 1. martu.

Jau vēstīts, ka iepriekš šīs organizācijas vienojās valdībai prasīt samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) no 21% uz 19%, atjaunot samazināto PVN likmi tām nozarēm, kurām tā tika piemērota pirms 2009.gada janvāra, nosakot tām 10% likmi, kā arī samazināt darba devēja apmaksāto slimības dienu skaitu no desmit uz divām dienām. Tomēr valdības vadītājs Ivars Godmanis (LPP/LC) izteicās, ka iespēju pildīt šīs prasības nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas