Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ašeradens jūtas maldināts

Reaģējot uz medijos oktobra vidū sniegto informāciju, ka vairāki uzņēmumi, iespējams, krāpušies ar saņemtajām atļaujām elektroenerģijas ražošanai obligātajā iepirkumā, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība) otrdien ziņoja par ministrijas turpmāko rīcību. Viņš arī lūgs akciju sabiedrības Latvenergo padomi izvērtēt akciju sabiedrības Sadales tīkls valdes priekšsēdētāja Anda Pinkuļa atbildību par notikušo, jo runa neesot "par vienu vai diviem gadījumiem, bet par sistēmisku rīcību". Sadales tīkla visas valdes atkāpšanos ministrs nerosinās, trešdien lasāms laikrakstā Diena.

Ekonomikas ministrija veikusi astoņu staciju pārbaudi klātienē, bet nevienā no tām nav konstatēta elektroenerģijas ražošana, daļā no tām notiekot būvdarbi. Pārbaudot vēl 22 staciju dokumentāciju, konstatēts, ka nav ievērotas vairākas prasības, kas ir jāizpilda, lai pieslēgtu staciju elektroenerģijas sadales tīklam. Ministrs informēja, ka ir 37 problemātiskas stacijas.

"Ekonomikas ministrija ir maldināta par staciju nodošanu ekspluatācijā," preses konferencē atzina Ašeradens. Viņš norādīja, ka AS Sadales tīkls nav ievērojusi prasības par elektroenerģijas ražotāju pieslēgšanu sadales sistēmai. Tāpēc ministrs rosina izvērtēt Sadales tīkla valdes priekšsēža Pinkuļa atbildību. Savukārt Pinkulis otrdien LNT raidījumā 900 sekundes sacīja, ka "Sadales tīkls nav apzināti kādu maldinājis". Četri darbinieki no darba pienākumu veikšanas esot atstādināti par iekšējo procedūru neievērošanu, bet no Sadales tīkla valdes aizgājis viens tās loceklis – Rolands Lūsvers.

Ašeradens norādīja, ka arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija šajā gadījumā nav veikusi pietiekamu uzraudzību. Līdz gada beigām ministrija turpinās pārbaudes 37 problemātiskās elektrostacijās, lai pārliecinātos, vai tās ir nodotas ekspluatācijā. Ja dokumentācija nebūšot kārtībā, tad tiks vērtēts, vai tām atļauja nav jāanulē.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 1. novembra, numurā!

Top komentāri

tādi esam
t
Kā gan gadiem ilgi, apzogot iedzīvotājus pat miljoniem, var maldināt visus ministrus un ministriju ierēdņus?
auditors
a
krāpniekus met aiz restēm , krievu laikos bij tāds obhss, "Otģel o Borbe Hiščeņijem Sociaļisķičeskoi Sobstvennosķi" , tagad viss ir valsts , kuru var izlaupīt kam tik ienāk prātā , var nemaks';at nodokļus , par ko nekas nav , var pieņemt no bandītiem un barigām kukuļus , atkal nekas nekait , ar zagšanu nodarbojas gan deputāti un viņu sievas un par to nekas nav , valdību sastāda valsts nozadzējs,a kādā valstī mēs dzīvojam?
Sistēmiskai rīcībai
S
sistēmiska atbilde, atbildīgajiem - atbildēt, zaudējumus - atmaksāt. Nē - parex2.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas