Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +5 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ašeradens: Sarunas ar iespējamiem KVV Liepājas metalurgs investoriem nenotiek

Pašlaik nenotiek sarunas ar iespējamiem AS KVV Liepājas metalurgs investoriem, aģentūrai LETA apstiprināja ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

Iepriekš KVV Liepājas metalurga pārstāvji paziņojumā medijiem norādīja, ka 2016.gada 16.augustā PA, neinformējot par to KVV Liepājas metalurgu, izrādīja uzņēmumu potenciālajam investoram no Āzijas reģiona.

Ašeradens uzsvēra, ka nekādas sarunas ar potenciālajiem investoriem nenotiek un PA pārstāvji 16.augustā nav bijuši metalurģijas uzņēmumā.

Ministrs arī norādīja, ka KVV Liepājas metalurga teiktais par Āzijas investoru vešanu uz uzņēmumu ir vien paziņojums medijiem, savukārt valsts institūcijas nekādus oficiālus iesniegumus no uzņēmuma pārstāvjiem neesot saņēmušas.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina, ka KVV Liepājas metalurga īpašnieku izplatītā informācija par Āzijas investoru apmeklējumu metalurģijas uzņēmumā ir dezinformācija.

Kā ziņots, AS KVV Liepājas metalurgs kreditors SIA FeLM, kuras īpašniece ir Privatizācijas aģentūra (PA), nekomentē apgalvojumu par metalurģijas uzņēmuma izrādīšanu Āzijas investoriem, aģentūru LETA informēja FeLM.

Uz jautājumu, vai FeLM apstiprina šādu faktu, kreditors atzina, ka tā pārstāvji 16.augustā Liepājā nav bijuši. Kreditors arī izvairījās atbildēt uz jautājumu, vai FeLM noliedz, ka būtu izrādījis KVV Liepājas metalurgu potenciālajiem investoriem. FeLM šādu informāciju ne noliedz, ne apstiprina.

FeLM uzsvēra, ka valsts prasījums pret KVV Liepājas metalurgu saskaņā ar noslēgto līgumu tika cedēts FeLM. Kreditors nodrošina Latvijas likumdošanā paredzētās darbības ķīlas vērtības saglabāšanai un turpina strādāt pie risinājumiem prasījuma atgūšanai.

Jau ziņots, ka Ukrainas KVV Group gatavojas sūdzēties par Latviju Eiropas Komisijas antimonopola un korupcijas apkarošanas komitejās, kas varot novest pie tā, ka Latvijai tiks uzlikts 150 līdz 300 miljonus eiro liels sods, aģentūru LETA informēja KVV Group preses sekretāre Nataļja Napadovska.

Ukrainas KVV Group ir sagatavojusi virkni dokumentu iesniegšanai Eiropas Komisijas komitejās un uzsver, ka sods negatīvi ietekmēšot ne vien valsts tēlu, bet arī ekonomisko situāciju kopumā, iespējams, pat izraisot ilglaicīgu krīzi. Tādēļ KVV Group vēlreiz deklarējot savu gatavību iesaistīties pārrunās, kurām vajadzētu atrisināt ieilgušo krīzi uzņēmumā KVV Liepājas metalurgs.

"KVV Group aicina Latvijas sabiedrību un reāli domājošos valsts politiķus apturēt šaubīgās manipulācijas ap uzņēmumu KVV Liepājas metalurgs un vēlreiz deklarē savus centienus piedalīties konstruktīvās sarunās, kā arī gatavību, izmantojot Latvijas valsts atbalstu, dot jaunu impulsu Liepājas pilsētas nozīmīgākā uzņēmuma darbā," uzsvēra Napadovska.

Kā ziņots, Liepājas tiesa 30.jūnijā pieņēmusi lēmumu ierosināt metalurģijas uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu. Līdz nolēmuma pieņemšanai TAP lietā tiesa apturējusi tiesvedību uzņēmuma maksātnespējas lietā. TAP lietā līdz 30.augustam ir noteikts termiņš TAP pasākumu plāna izstrādāšanai un saskaņošanai ar kreditoriem.

Liepājas tiesā pieteikta metalurģijas uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs maksātnespēja. Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsusies AS G4S Latvia.

Šā gada 17. un 24.maija Ministru kabineta sēdēs tika izskatīts PA un FeLM sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju sagatavotais ziņojums par aktuālo situāciju saistībā ar KVV Liepājas metalurga parādu restrukturizāciju. Valdība pieņēma zināšanai, ka KVV Group piedāvātie saistību restrukturizācijas nosacījumi nav pieņemami un jāstrādā pie citiem risinājumiem uzņēmuma darbības atjaunošanai.

KVV Group izteiktie priekšlikumi paredz būtisku valsts līdzdalību uzņēmuma darbībā bez uzņēmuma vadības kontroles nodošanas, kā arī nodokļu atlaides un citus pasākumus, kas var tikt vērtēti kā neatļauts valsts atbalsts.

Patlaban papildu riskus KVV Liepājas metalurga darbībai rada arī nenodrošināto kreditoru prasījumi un iespējamā maksātnespējas ierosināšana, norāda PA. Valsts puses pārstāvji uzskata, ka KVV Liepājas metalurga īpašniekiem nekavējoties jāiesniedz risinājums, kas ļautu novērst šobrīd konstatējamās uzņēmuma maksātnespējas pazīmes.

Metalurģijas uzņēmuma kreditors SIA FeLM iepriekš uzsvēra, ka KVV Liepājas metalurgs vēl aizvien nav iesniedzis tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu, kas liek domāt, ka KVV Liepājas metalurgs apzināti vilcina laiku. FeLM kā uzņēmuma KVV Liepājas metalurgs kreditors veic normatīvajos aktos paredzētās darbības, lai nodrošinātu savu interešu aizsardzību, un līdz šim nekādas pretenzijas no uzņēmuma īpašnieku puses neesot izteiktas un tādām arī neesot pamata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas