Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: Bez kara pieteikuma

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Starptautiskajai sabiedrībai ir jāuzstāj, lai Krievija beidzot izvāc savu karaspēku no Dienvidosetijas un Abhāzijas. Agresoram ir jāizvācas. Ja kādam no šo anklāvu iedzīovotājiem ir tik liela mīlestība pret lielo brāli, lai seko karaspēkam pa pēdām.
CR
C
Par tiem upuriem. Protams ir šausmīgi, ka cieš mierīgie iedzīvotāji, ta\ču pašlaik nav neviena apstiprinājuma par bojā gājušajiem, ja nu vienīgi Krievijas propogandas mašīna un tām ziņām es neticu.
CR
C
Var pasmaidīt par komentētājiem - Krievijas miera uzturētāji, osetīnu referendum utt. Krievijas miera uzturētāji Dienvidosetijā ir tas pats, kas vilks aitu ganāmpulkā, jo ir jābūt aklam, lai nesaprastu, ka šie dēvētie miera uzturētāji patiesībā ir lielākie nemiera cēlāji, jo neitralitāti tur nu nekādi nevar saskatīt. Tāpat referendums - par objek'tīvu to diez vai vispār var nosaukt, jo pārāk liela propoganda no lielā kaimiņa puses. Var protams pārmest Gruzijas prezidentam spēka pielietošanu, taču jebkurā gadījumā Dienvidosetija ir Gruzijas teritorija un to nevar klasificēt kā agresiju pret Krieviju. Bet no Krievijas puses tā gan ir agresija, proti iebrukums citas valsts teritorijā. Ar pamatojumu naših bjut ir jāuzmanās, jo vēl nesen Krievija osetīniem piešķīra savu pilsonību, tādad jau apzinājās, ka varētu šādu kārti izspēlēt. Šajā gadījumā visu cieņu Baltijas valstu līderiem, jo Krievijas rīcība ir nosodāma, bet nesaprotu ko gaida pārēās ES dalībvalstis un ASV. Brutāli, bet ar tādu pašu motīvu naših bjut Krievija var mierīgi uzsākt kariņu ar jebkuru tās pierobežā esošo valsti, atliek tikai kādām baram neapmierināto piešķirt Krievijas pilsonību. Stulbi. Vajag taču atvērt acis un saprast, ka mums kaimiņos atrodas agresors, provokators ar diviem Napaleoniem pie varas.
Skumji
S
Rodina kungs! Neņemiet ļaunā, bet nav patiesība, ka Latvijas sabiedrība sadalās 2 daļās pēc nacionālā principa: latvieši aizstāv Gruziju, bet krievi - osetīnus, abhāzus un Krieviju. Sabiedrība ir sadalījusies pēc veselā saprāta principa. EMOCIONĀLIE (tā teikt, abrenieši), bez jēgas un saprāta lamā Krieviju un pat rīko kaut kādus bezatbildīgus gājienus pie vēstniecībām, kas tiešām radīs nopietnas sekas (šo gājienu iniciatorus un organizatorus vajag nofiksēt, lai vēlāk būtu precīzi zināms, kad vēsturei ievajadzēsies). Otra daļa ir LOĢISKIE. Viņi vadās, pirmkārt, pēc tā, ka Gruzija attiecībā uz abhāziem un osetīniem kopš PSRS sabrukšanas (arī pirms tam neformāli) īsteno šovinistisku politiku. Otrkārt, pašreizējo KARU IESĀKA GRUZIJA, uzbrūkot Chinvali, izpostot pilsētu un nogalinot 2 tūkstoš civiliedzīvotāju. Iedomājaties, ka trolejbusa pieturā pēkšņi kāds, ar cirvi bruņojies, sāk slepkavot pārējos trolejbusa gaidītājus. Kad asinspirts pašā karstumā, ierodas viens spēcīgāks, un sāk dot pa purnu slepkavam. Un tagad nu visiem tas slepkavas savaldītājs jānosoda? Varbūt Zatleram, Ilvesam, Adamkum vajadzēja runāt tiešā tekstā: "Malači, gruzīni! Slepkavojiet vien tālāk! Mums tas patīk! Mēs nosodīsim Krieviju, ka tā jums traucē slepkavot osetīnus un abhāzus!
d'Andris
d
Nav šaubu, ka Krievija visiem spēkie attīstīja šādu scenāriju ka vienu no iespējamiem (vēlamiem?). Sporta spēlēs ir tāda lieta, ka aizsargs "ķer" uzbrucēju uz pārkāpumu, pietēlo utt. Ir pat situācijas, kad pret kādu no aizsrgiem uzbrucēji vispār izvairās spēlēt. Šoreiz Saakašvili laikam cerēja uz to, ka tiesnesis (ANO?, ASV?, ES?) iedos dzelteno kartīti vai tehnisko piezīmi Krievijai. Pārrēķinājās par 200%. Tagad pendele uz paša vārtiem!
Mjaa
M
Kur tad lietussargu revolūcijas cīnītāji par brīvību? Ak, krūmos? Apvienojās ar krievēniem pret Latvijas valsti, tāpēc tagad P (i) s pārteja, JL, štocēni klusi kā pelītes, lai nesatracinātu jauno sojuzņiku SC! Lūk, īstie parioti!
Aivis
A
Šī bija rūpīgi plānota provokācija no Krievijas puses. To parādīja sagatavot as kara daļas un žurnālisti. Protams, t.s. krievijas miera uzturētāji palīdzēja provokatoriem, kas sāka uzbrukumus Gruzijai, bet Gruzija, protams, adekvēti atbildēja, cik ilgi ta var paciest provokācijas? Krievi māk provocēt nerēķinoties ar cilvēku upuriem, jo propagandas mašina strādā teicami !
Aivis
A
Un ideoloģiskajā karā uzvarēs Krievija !! Jāatslēdz Baltijas valstīs Krivijas proagandas mašīnas TV ! Krievu TV ir jāizslādz, vismaz ziņas ! Krievi bija gatavojušies nopietni, ne velti tik daudz ievainotu krievu žurnālistu!
lauķis
l
Sena krievijas pilsēta Kaļiņingrada(karaļauči,kēninsberga),jo tur dzīvo 99% krievi.
Imants
I
Varbūt vērts šai sakarā atgriezties pie Latvijas? Vai ir pamatotas cerības par NATO un ES gatavību aizstāvēt savus čļenus pret energoresursu piegadātāja agresiju?
zulu
z
krievija un miera uztureshana shie jedzieni jau pec butibas nav savienojami... jaatceras, ka lidz zinamam laikam shie ari pie mums "mieru" uztureja
Antitrust
A
Varbūt ne tikai Tibetam, arī Abhāzijai būs vajadzīgs latviešu atbalsts? :)
agris
a
Man kauns par šo pasauli, no saukuma bija nodotā Tibeta tagad Grūzija. Kas tālāk?
....
.
Nav īsti skaidrs, vai Dienvidosetijā notiekošais jau būtu uzskatāms par Krievijas un Gruzijas karu, Tikai ēzelis par to var šaubīties....
K-K
K
... Bijusas CCCP republiku Teritoriju integritates jautajums tika legali definets ar Abrenes davanu Krievijai, jo ar so darijumu, Krievija pieradija tas legalo pectecibu CCCP ar visam tam saistibam un konsekvencem - nevar but dubultstandarts !!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas