Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Askolds Rodins: KNAB bez priekšnieka

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andrejs
A
Šobrīd pie varas esošās koalīcijas reputācija ir tuva nullei. KNAB vadītāja amata kandidāta meklējumos viņi var darīt jebko- izraudzīt priekšnieku gluži atklātu vēlēšanu procesā, vai izvēloties to kādā zvērudārza krātiņā. Tā kā koalīcijai ir vairākums Saeimā- viņi tur dabūs cauri jebko, ja labi vēlēsies- KNAB priekšnieka amatā ieliks pat kādu cilvēkam līdzinošos mērkaķi, ja tikai būs pārliecība, ka tas izpildīs šīs koalīcijas vadītāju no vēlētājiem slēptās norādes.
zvirbulēns
z
Tas ministrs labāk vareja mums paskadrot, kas notika ar naudas izzadzējiem! --------------- To jājautā ģenerālprokuroram Jānim Maizītim, Zigurd! Tieslietu ministrs neizmeklē šīs lietas, to dara prokurore Velta Zaļūksne, kas padota Maizītim. Mēs visi gaidām, vai apsūdzība par bezdarbību, kas izsaukusi smagas sekas, tiks izvirzīta arī bijušajam KNAB pr-kam Loskutovam par kura atstādināšanu no amata iestājās Maizītis. Rodins varētu nākt talkā un uzjautāt Maizītim, ko prokuratūra dara un, kadēļ no viņiem nav nekādu ziņu par naudas izzadzējiem?
Zigurds
Z
Valdošie tēlo darbu. Patiesībā ir parazīti. Bet KNABā taču ir gan Vilks, gan Strīķe. Ko jums vēl vajaga? Tas ministrs labāk vareja mums paskadrot, kas notika ar naudas izzadzējiem!
AD
A
Nu kāpēc jūs atbildiet "zvirbulēnam"? Vai tad jūs neesiet pamanījuši, ka ir tādi šuneļi, kas rej tikai, lai pievērstu sev uzmanību? Neievērojiet tos un tiem aptrūks rejamā.
zvirbulēnam
z
Jā un tie, kas ir pretējā nometnē sorosītiem, piemēram, zvirbulēns, ir par zvēru dārza ielikteņiem un biznesa projektu "Latvija", kas pieder reāli kādiem 3 lieliem zagļiem, sadarbībā ar pāris krievvalodīgajiem ugalovņikiem. Ak, jā, un vēl zvirbuļveidīgie īsti nesaprot, kas ir brīvība un kāds no tās labums, ja prot to adekvāti izmantot
d'Andris
d
Pārdomas. Visatklātākais (objektīvākais?) konkurss mums ir vēlēšanas. Tur nevis grupas, eksperti vai mēdiji, bet tauta sabalso it kā vislabākās reputācijas cilvēkus. Amatpersonu iecelšana ir nākošā izvēle, kuru tauta nodod savu pārstāvju rokās. Alternatīva - paplašināt tautas vēlēto amatpersonu sarakstu. Man liekas, ka kādreiz vēl PSRS laikos vēlēja tiesnešus vai piesēdētājus (varu kļūdīties, biju vēl maziņš). Štatos (arī liekas) vēl prokurorus ... Nu, es nezinu, kā labāk. Šodien es redzu tikai vienu reālu risinājumu - tautas iespēja atsaukt Saeimu. Ja koalīcija šīs tiesības nenokārtos, tad tiks ievēlēta Saeima no partijām, kuras kā 1.punktu deklarēs Saeimas atsaukšanas tiesību noformēšanu. Ja viņi to neizdarīs, jebkurš prezidents (arī zoo) bez nekāda riska varēs Saeimu pasūtīt ar esošo procedūru. Pēc tam jau mums ir cerība, ka "tautas kalpi" sāks beidzot strādāt tautas labā. Es noteikti ieteiktu šo procedūru ieviest arī pašvaldību līmenī. Mani kaut kā nemaz neuztrauc tas, vai tā dara jebkur pasaulē. Mūsu situācijai vajadzīgs mums pieņemams risinājums. Priecīgas brīvdienas visiem!
zvirbulēns
z
Daudzi cilvēki ir neizpratnē un jautā, zvirbulēn, kas ir sorristi, un te nu varu skaidri parādīt, sorristi ir tie, kuri uzskata, ka KNAB priekšnieku, ģenerālprokuroru, Augstakās tiesas priekšsēdētāju, utt. būtu jāizvēlās atklātos konkursos, lai visiem būtu iespējas izteikties, vērtēt, spriest. Sorristi ir tie, kuri bļauj pēc šādām ākstībām demokrātijas vārdā, kuri šādi izprot demokrātijas kā tādas institūtu un būtību. Un viņi, šādi domājot, izkropļo visu, ko vien var izkropļot, viņi velk valsti idiotu pārvaldē, viņi bīda muļķīšus, karjeristus amatos, un tad atkal bļauj, ka vajag vairāk demokrātijas, lielākus konkursus,utt..
Ojārs
O
Balagāns un konkurss te ir pilnīgi nevietā, tā pat kā uz diplomātu posteņiem. Te neder smuks - nesmuks, patīk - nepatīk... Taču par to, ka ir nokavēts kāda dokumenta sagatavošanas termiņš - par to gan ir jārunā un jākritizē neizdarīgie.
zvirbulēns
z
Konkursu rīkošana uz šādiem amatiem ir muļķība kvadrātā, Rodin!
AD
A
Pirms meklēt atbildi, jāparaugās no kādas partijas nāk mūsu patreizējais tieslietu ministrs. Ak LNNK . Nu tad jau viss skaidrs. Ja jau šī partija līkumo kā zilītis Vidzemes forštates tirgū, lai tikai to neatgrūstu no siles, kādu principiālitāti var sagaidīt no ministra kunga, kurš pārstāv šo partiju?
AV
A
Šajā sakarībā jāatceras AT priekšsēdētāja Bičkoviča iecelšana - sabiedrības viedoklis tika izteikts, ar to reputāciju tā pašvaki, bet nekādi iebildumi netika ņemti vērā, un šis cilvēks amatā tika. Diemžēl domāju, ka pašreizējā situācijā diez vai varam cerēt uz neatkarīgu KNAB vadītāju. Nenāk prātā amats, kurā būtu iecelts neatkarīgs vadītājs vai amatpersona. Piemēram, Satversmes tiesas tiesneši, Uzņēmumu reģistra vadītājs - tie ir tikai pāris gadījumu, kad amatpersonu izraudzīšanās radīja aizdomas. Protams, prezidents stāv pāri visam... Izskatās, ka šī brīža situācija ir līdzīga - diemžēl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas