Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Atceļ ierobežojumus atvērto ieguldījumu fondu pārrobežu darbībai

Otrdien Ministru kabineta (MK) sēdē apstiprināja grozījumus Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā, atceļot ierobežojumus atvērto ieguldījumu fondu ieguldījumu apliecību pārrobežu izplatīšanai, vienlaikus nodrošinot efektīvāku aizsardzību fonda ieguldītājiem, portālu _Diena.lv _informēja Finanšu ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Grozījumi paredz, ka tiks atcelti administratīvie ierobežojumi atvērto ieguldījumu fondu pārrobežu darbībai un ieviests jauns fondu reģistrācijas un pārvaldīšanas princips. Tas noteiks, ka turpmāk ieguldījumu pārvaldes sabiedrībai un atvērto ieguldījumu fondam vairs nebūs jābūt reģistrētam vienā valstī, kā tas bija līdz šim.

Atbilstoši grozījumiem jebkura dalībvalstī licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība varēs reģistrēt Latvijā atvērto ieguldījumu fondu, kura uzraudzību veiks Finanšu un kapitāla tirgus komisija.

Savukārt Latvijā licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība varēs reģistrēt fondu jebkurā citā dalībvalstī, un šā fonda uzraudzību veiks attiecīgās dalībvalsts uzraudzības institūcija.

Grozījumi arī paredz, ka tiks atcelti administratīvie ierobežojumi atvērto ieguldījumu fondu pārrobežu apliecību izplatīšanai dalībvalstīs, nosakot vienkāršotu kārtību. Turpmāk notifikācija notiks, dalībvalstu uzraudzības institūcijām elektroniski apmainoties ar failiem. Uzsvars tiks likts uz uzraudzības institūciju savstarpēju komunikāciju, kas ļaus nekavējoties uzsākt fondu apliecību izplatīšanu pēc atbilstoši sagatavota faila nosūtīšanas.

Grozījumi noteiks, ka tiek izveidots regulējums ar iespēju izmantot galvenā un pakārtotā fonda darbības shēmu. Saņemot atļauju un sniedzot noteiktu informācijas apjomu ieguldītājiem, viena fonda līdzekļus drīkstēs līdz 100% ieguldīt citā atvērto ieguldījumu fondā. Šādu darījumu ieviešanas mērķis ir samazināt ieguldījumu apkalpošanas izmaksas.

Līdz ar grozījumiem Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā MK apstiprināja arī attiecīgus grozījumus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likumā.

Abus likumprojektus vēl skatīs Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas