Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atklāj noliktavu ar astoņiem miljoniem kontrabandas cigarešu

Valsts ieņēmumu dienests Rīgā atklāja noliktavu, kurā atradās 8 189 400 kontrabandas cigaretes, kas ir viena no lielākajām pēdējā laikā aizturētajām kontrabandas kravām.

Vispirms 2.februārī VID darbinieki uz ceļa Rīga – Bauska aizturēja mikroautobusu, kurā atradās gandrīz miljons L&M markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Izmeklēšanas laikā VID nāca uz pēdām cigarešu noliktavai Rīgā, kurā tika atrastas 32 paletes tādām pašām cigaretēm, kādas tika atrastas mikroautobusā. Aptuvenā izņemto cigarešu muitas vērtība ir 181 tūkstotis latu.

Noliktavā tika atrastas arī paletes ar cigarešu „Embassy Number 1” paciņu un bloku kartona sagatavēm. Tāpat tur atradās arī citas preces – klozetpodi, biroja mapju vāki, kā arī liels daudzums tukšu šampanieša pudeļu. Minētās preces, pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu domām, tikušas izmantotas kā aizsegs kontrabandas cigarešu kravām. Tāpat speciālisti uzskata, ka noliktava bijusi cigarešu pārfasēšanas punkts, kurā notikusi cigarešu uzglabāšana, pārfasēšana, kā arī tirdzniecība.

Par faktu ierosināts kriminālprocess par nelikumīgām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm lielā apmērā. Krimināllikumā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts brīvības atņemšanas sods no trīs līdz 10 gadiem.

Aizdomās turētā statuss šobrīd piemērots vienai personai – 1979.gadā dzimušam Latvijas pilsonim, kurš jau agrāk nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.

Cigaretes un citas preces ir izņemtas un nodotas glabāšanai Iekšlietu ministrijas valsts aģentūrai „Materiālās rezerves”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas