Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Atliek lemšanu par 15 miljonu ieguldīšanu airBaltic kapitālā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
xxx
x
Kārtējā shēma kā tikt pie valsts līdzekļiem..diemžel šoreiz laikam neizdosies...valstij nav naudas. Vajadzētu mainīt vadību ja uzņēmums strādā ar zaudējumiem!!! Un tā darīt visos uzņēmumos kuros ir valsts kapitāls... Bet pie mums notiek otrādi uzņēmumos kuros ir valsts kapitāls un nes zaudējumus maksā vadībai nesamērīgi lielas algas... Vai par to ka noved uzņēmu uz maksātnespējas robežas vai ?
Juhans
J
airBaltic balstās uz LV valsts atbalstu - caur Saeimu u.c. "rīkiem - frīkiem". Taču - mums airBaltic patīk - ir lēti un OK.
Oskars
O
CIK TUR VAR GRŪST,KAD VIŅI DOS ATPAKAĻ ?????
KKK
K
Vai tiešām nav skaidras elementāras lietas?Pamatkapitāla palielināšana nav nepieciešama lai segtu zaudējumus. airBaltic nav maksātnespējīgs - operācijas notiek, algas tiek maksātas, algas netiek samazinātas, darbinieki netiek atlaisti. Bankas arī šobrīd strādā ar zaudējumiem. Un? Rīt slēgsim ciet Swedbanku?
mierigi
m
Kas ir valsts ipasumu izpardosana? Visi teiks ka valsts izlaupisana, prihvatizacija utt. it seviski jau nu Latvija ta varetu but taisniba. Bet atceresimies virskanas lidmasinu CONCORD tehnologijas brinums.. bet neviens nepirka to lidmasinu, beigas Margarete Tecere to lidmasinu pardeva par 1 marcinu. Bet ar noteikumu ka kompanija kas nopirks lidmasinu radis aviokompaniju dos cilvekiem darbu. Tapec nevajag baidities no valsts rupnicu pardosanas(kur valstij nepartraukti jaiegulda miljoni lai uzturetu pie dzivibas) bet vajag lukoties vai pircejs neatlaidis stradniekus no darba un kas vel labak bus spejigs paplasinat biznesu.
Skaidroju
S
Valsts ir "divi vienā", apmēram kā šampūns un kondicionieris. Viena daļa valsts ir tā, kas paaugstina kapitālu par labu Flikam, Otra daļa, kam krīze un iztrūkums budžetā, kam jāmērdē badā pilsoņi lai varētu samaksāt Flikam
balelins
b
SPILGTS PIEMERS KA VISI VALSTS UZNEMUMI IR JAPARDOD! JO TIE NES VALSTIJ TIKAI ZAUDEJUMUS!! JAU AIRBALTIC IR PARADOS 30 MILJONI, VEL VALSTS IEGRUDIS 15 MILJONUS? KO TEIKS PENSIONARI? ARSTI? SKOLOTAJI? MATES AR BERNIEM? Visi valsts uznemumi ir japardod, to miljardus ko sanems valsts kase varetu palielinat pensijas un veidot stabilizacijas fondu, JAPARDOD KAUT VAI PA LETO BET LIGUMA JABUT PUNKTS KA NETIKS ATLAISTS PAT NEVIENS STRADNIEKS.
ZBL
Z
Nu kā var nesaprast, lai neiestātos maksātnespēja jāpalielina pamatkapitāls par iepriekšējā gada zaudējumiem 30 milj. Ls. Ja valsts atsakās maksāt savu daļu, tad privātajam jāsadabū pašam šie 30 milj., kas protams rada akciju proporciju izmaiņu, bet manuprāt tādā gadījumā viņam jāatpērk arī atlikušās valsts daļas par tādu pašu cenu, kā savas pārdeva SAS.
Tiešām nav saprotams kā, kaut arī pēc neveiksmīga gada, var mainīties proporcija 51:49 ?
ZBL
Z
Valsti šajā gadījumā pārstāvēja Šlesera kungs, kas tieši lobēja šādu politiku, kas nesa šādus zaudējumus. Vienkārši viņš riskēja ar mūsu naudu, zaudēja un aizlaidās lapās.
alias
a
Šajā situācija, pirmkārt, ir jāseko steidzamai vadības maiņai. Ja vadība ie pieļāvusi tik lielus zaudējumus, tātad vadība ir jāmaina. Otrkārt, ja valstij pieder 51% un valsts nav spējusi kā vairākuma akcionārs novērtēt stāvokli uzņēmumā jau laicīgi, tad uzņēmums vai nu jālaiž uz grunti, jāpārdod vai jāstutē finansiāli. Tas nozīmē, ka vispirms ir jāizvēlas tālākā stratēģija un tikai pēc tam jālemj par pamatkapitālu.
777
7
Mums jāpazino, ka negaidītā kārtā, cerams, uz īsu brīdi, uzņēmumam ir iestājusies maksātspēja. Esam pārliecināti, ka šis nenormālais stāvoklis neturpināsies ilgi un drīzumā tiks novērsts.
Kuiļu Žanis
K
Tas ir publiski privātā partnerība, kas pēc jēdziensikā satura ziņā atšķiras, bet pēc būtības ir tā pati labi iebrauktā valsts līdzekļu prihvatizācija! Ka'teiktu Rainis: "Veca dziesma jaunās skaņās!"
mērglis
m
Parex variants , visur iepin valsti , kad kaartiigi noteereets , luudzu maksaa ragaa.... , var jau , bet uz satiksmes ministrijas budžeta reeķina ... ja taa dikti vajag, tad kautkur pašiem vien jaanorauj, no cik miljoniem Šlesers atteicaas , kurus grasiijaas piedziit no kempmaijera par falšo digitalizaaciju???
ZBL
Z
Iestājas maksātnespēja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas