Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Atstāj spēkā sodu policistam, kurš pa tālruni atteicās runāt krieviski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ko var klusēt
k
Vai Iekšlietu ministrijā sodīs darbiniekus, kas negrib, neprot un nerunā latviešu valodā, protams, ka ne!!! ______________________________ ______________________________ ______________________________ ___ Valsts Valodas centram sen nav bijis darba šajā jaukajā iestādē, tā kā būtu laiks veikt svaus tiešos pienākumus un veikt pārbaudes un bez žēlastības pildīt savas funkcijas, nevis nolīst stūrī kā apčusrājusies meitenei un klusēt...
Roberts
R
Uzskatu, ka policists rīkojās pareizi nepakļaujoties nekaunīgā iedzivotāja prasībai runāt krievu valodā, jo valsts valoda Latvijā ir latviešu valoda. Latviešu valodu nīstošie iedzīvotāji pieraduši no krievu okupācijas laikiem izturēties pret latviešiem kā zemākas šķiras ļautiņiem. Viņi nevar samierināties ar to, ka Latvija vairs nav krievu pārvaldīta teritorija. Ļoti bēdīgi, ka daudzi latvieši pakļaujas krievu nekaunībai un savas nācijas pārākuma uzspiešanai. Latvieši, neļausim Latvijas likumu pārkapējiem un naida izraisītājiem izmantot mūsu naivumu un padomju varas ieaudzināto pakļāvību, kad par nepakļaušanos draudēja daudzi gadi pāraudzināšana Sibīrijā.
KasparsM
K
Valdības līmenī jau viss ir atrisināts. Policists tulku neaicināja un tika sodīts. Problēma ir tikai prievīšpatriotu līmenī :D Lūk, raksts par to, kā šīs problēmas tiek risinātas Lielbritānijā:
Pelēkais Vilks
P
Kādā dzīvoklī Džohara Dudajeva ielā izcēlies ugunsgrēks un bojā gājis kāds krieviski runājošs Latvijas pilsonis, kurš centies izsaukt ugunsdzēsējus uz Kosmonautikas gatvi. Krieviski runājošais Latvijas pilsonis ar cieņu "saglabāja savu seju" un nepadevās "naciku valstij" līdz pat pēdējai stundiņai. Krievijas Domes vicu spīķeris Girinovskis jau iesniedzis prasību dokumentus ICC (international criminal court) par genocīdu pret krievrunīgajiem.
Sirmais
S
Man sakāms tikai viens, Latvijas tiesu sistēmai nav "visi mājās".
Un tomēr
U
Un tomēr šeit ir Latvija un šeit nedrīkstētu sodīt par to, ka policists runā latviešu valodā. Ja latvieši paši sevi savā zemē neciena, tad kāpēc krieviem to darī? Arī krieviem tolerantāk jāizturas, nevis uzreiz ar dūri pa galdu un mest klausuli kā izdzird latviešu valodu. Kā sacīt, Latvijā ir divas valsts valodas un abas krievu.
Ludis
L
Tam zvanītājam bija vajadzīgs kašķis, nevis palīdzība! Un kuram tiesnesim varēja iestāstīt, ka Latvijā vismaz 20 gadus nodzīvojis, 10 gadus skolā latviešu valodu mācījies cilvēks nesaprata latviski pajautātu adresi? Vai tas vārds latviski skan pavisam citādi kā krieviski?!
Trahtenbergs
T
interesanti , kaadi vai pastaav noteikumos pie uzņemšanas policijaa darbaa , ka jaaprot krievu valoda obligaati??? ja nee kur probleema ???
ASV prezidents
A
policists visu izdarija pareizi un gods un slava vinam.
ASV prezidents
A
ka butu ja es piezvanitu nujorka uz kadu valdibas ofisu un saktu bliezt latviski Krievi brauciet uz savu dzimteni vai ari macieties latvieshu valodu
piebilde
p
ja zvanītājs nometa klausuli, adresi nepateicis, tad kurp sūtīt patruļu?
lauķe
l
Lūk, šādu policistu vajadzētu likt par Iekšlietu ministru......Nepaietu ne pāris mēnešu, kad visa policija runātu tikai latviešu valodā.....
vaļenku vecis
v
Kādēļ gan lai es pie pašvaldības struktūrām nevarētu griezties savā dzimtajā valodā? Nodokļus ta es viņiem maksāju (un stipri pieklājīgi lielus, ja kas). ---- Bet tā ir tava izvēle maksāt nodokļus Latvijā. Var jau strādāt un maksāt nodokļus arī Krievijā, Lietuvā, Turcijā, vai ne? Latvijā valsts valoda ir latviešu (ja kas).
vaļenku vecis
v
Interesanti, kā šī situācija tiktu atrisināta Krievijā?
Zirka
Z
Tas ir pareizi. Arī tam policistam nevajadzēja pašam runāt, bet paaicināt kādu tulku. Arī šāds notikumu pavērsiens šim krievam liktu saprast, ka viņš nav!!! situācijas noteicējs. Bet tas ir jānokārto vadības līmenī, nevis sodīt policistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas