Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Austrālijas latvietis Vējiņš internetā aicina tautiešus ziedot "Vienotībai"

Austrālijas latvietis pensionārs Jānis Vējiņš izveidojis internetā mājaslapu ar aicinājumu atbalstīt apvienību Vienotība, atvēlot tai arī ziedojumus.

Mājaslapā atbalstsvienotibaips.com.au atrodami arī Vienotības vadītāja Ģirta Valda Kristovska ievadvārdi, kurus uzrakstīt esot lūdzis J.Vējiņš. Ģ.V.Kristovskis pastāstīja, ka mājaslapa nav Vienotības, bet gan aktīvā Austrālijas latvieša iniciatīva. «Ja man lūdz uzrakstīt ievadvārdus, tad mans pienākums ir atsaukties,» uzsvēra Kristovskis.

Vienotības līderis uzsvēra, ka šādu aktivitāti nevar aizliegt. «Ziedot var likumā noteiktajā kārtībā,» viņš teica, piebilstot, ka ziedojumus no Austrālijas latviešiem apvienība vēl nav saņēmusi.

Kristovska rīcībā nebija informācijas, ka arī citās valstīs, kur ir salīdzinoši liela latviešu diaspora, būtu šādas iniciatīvas.

Ievadvārdos Kristovskis norādījis: «Mīļie tautieši Austrālijā! Vispirms paldies par to, ka jūs nerimstoši sekojat līdzi tam, kas notiek Latvijā, un jums nav vienaldzīgs tas, kas ar Latviju notiek šodien un notiks nākotnē. Latvijas tālākā nākotne lielā mērā izšķirsies šoruden - 10.Saeimas vēlēšanās. Tā nu patiešām ir noticis, ka pēc 20 atjaunotās neatkarības gadiem Latvija atkal ir nonākusi krustcelēs. Šogad 2.oktobrī norisināsies izšķirošā cīņa par to, kādās rokās mūsu valsts nonāks. Šī vēlēšanu cīņa norisināsies starp mūsu partijām, kas aizstāv nacionālas valsts intereses, starp promaskaviskajiem spēkiem, kas Latviju grib atmest atpakaļ Krievijas ietekmes ķetnās, un oligarhu spēkiem, kuriem vienīgā interese ir piepildīt savas kabatas par jebkuru cenu.»

Viņš informējis par Vienotības mērķiem un ideāliem un uzsvēris: «Lai to visu sasniegtu, Latvijai beidzot nepieciešama tāda valdība, ko veido nevis saskaldīta koalīcija no pretrunīgiem politiskiem spēkiem, bet vienots spēks.»

Kristovskis arī minējis pazīstamākos Pilsoniskās savienības un Vienotības pārstāvjus. «Liktenis ir devis man iespēju būt par Vienotības pirmo priekšsēdētāju.. Mums ir jāuzvar nākamajās vēlēšanās,» sacījis Kristovskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas