Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Baltijas-Zviedrijas energotiltu būvēs no Lietuvas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dzeris - Alexis
d
Taisni tāda sistēma ir Baltkrievijā. To sauc par protekcionismu. Un galīgi ne tāda Polijā. Vari salīdzināt dzīves līmeni un cenas Polijā un Baltkrievijā. Un Latvijā korupcija daudz lielāka, nekā Baltkrievijā, tāpēc protekcionisms būs dažu cilvēku intetrresēs, par ko maksās visi, uzskatāms piemērs - Šķēles vēja ģeneratori un mazie HES, par ko maksājam visi, pie kam tur aizliegts ieiet ne tikai ārzemniekam bet arī jebkuram vietējam, un ir tīrs Šķēles monopols. Ar skaudību tur nekāda sakara.
Aleksis
A
* Ja manā pilsētā grib taisīt veikalu, tad labāk lai tas ir kāds vietējais (kaut vai domnieka radinieks), neviss kārtējais leišu, norvēģu vai vēl kādu naudas kāstuvīte. Tāpēc ka vietējais, lai arī piemēram domnieka radinieks, tomēr pirks produkciju no saviem kaimiņiem nevis importēs. Un peļņu arī atstās tepat, neviss izvedīs. * Ja manā pilsētā kāds grib asfaltēt ceļu, tad labāk lai tas ir kāds vietējais uzņēmējs (kaut vai domnieka brālis), neviss teiksim krievu biznesmenis. Jo to ceļu tad arī asfaltēs vietējie, un algas saņems vietēji, neviss krievi no Krievijas. Tādējādi mūsu pašu nodokļi paliks vietējā apgrozījumā. * Ja ES grib piešķirt līdzekļus energotilta būvniecībai ar Zviedriju, tad labāk lai tas ir caur Latviju un to taisa Latvijas uzņēmumi. Jo tad vietējiem būs darbs, uzņēmumiem peļņa, ko atkal nomaksās Latvijas nodokļos. Arī par elektrības tirgus starpniecību brīvi ienāktu naudas līdzekļi. Un man vienalga vai kāds ir sapiķojis otram, vai kāda sieva varbūt ir pārgulējusi ar kādu citu un kāds ir kļuvis vairāk apmierināts vai vairāk bagāts. Naudiņa tak paliek tepat. Bet par tādiem skaudīgiem dzeriem un pionieriem ņirgājas visā pasaulē. Jo nekur pasaulē neviens liels uzņēmums nav kļuvis liels kristāldzidri godīgi. Un savējie ir jāatbalsta neviss jānoskauž! Tas viss tomēr ietilpst protekcionismā un nacionālajās interesēs. p.s. nekad neesmu balsojis un nekad arī nebalsošu nedz par TP nedz Šleseru.
Baibis
B
Normali. To ari vareja paredzeet. Ja LV nav vel pamanijushi, tad zviedriem vispar vairak kopprojektu un sadarbibas dazadaas jomaas ar leishiem, nevis ar latviesiem. Laikam jau tomer ir kada vaina muusos. Neviens taa isti sadarboties negrib, vismaz lielos projektos.
fui
f
musu antini pamet ierakumus begot.
K-K
K
... Vel musu sis paaudzes korumpetai elitei nevar uzticeties, un ta ari vel nav spejiga rikoties Baltijas labad ... japiekapjas faktu prieksa !!!
l`avocate
l
cirks! Bananu respublika atkal dir#ā!
XXL
X
Loģika ir ļoti vienkārša. Tā kā enerģētikas lietās mūsu valstī gala vārds pieder Andrim, tad savienojuma būvēšana no Latvijas būtu Jaunā laika konkurējošās partijas ekonomiska stiprināšana. Tad ja labāk atdot lietuviešiem...
dzeris - Aleksis
d
Tātad, ja tevi apzog vietējais, (jo korupcija ir visu apzagšana dažu interesēs), tev pret to nekādi iebildumi nav, nepat;īk tikai, ja to dara ārzemnieks? Dīvaina loģika. Un tu domā vietējie, ko - par to naudu te ražošanu attīsta, labklājūibu ceļ? Beigu beigās jau tā nauda tāpat aiziet uz ārzemju bankām.
Aleksis
A
Manispēc valsts varētu būt 100% korumpējama attiecībā uz vietējo biznesu, un pilnīgi diskriminējoša pret ārvalstu biznesu. Un man pilnīgi vienalga, vai uz to uzvārās vēl kāds vietējais. Man neskauž ka kaimiņos dzīvo kāds negodīgs bagātnieks. Bet man daudz vairāk skauž, ja tāds negodīgs bagātnieks par Latvijas naudu dzīvo Zviedrijā vai vēl kautkur.
Aleksis
A
Labāk vietējie shēmotāji, neviss ārvalstu! Es neatbalstu shēmotājus, bet tas tāds vietējais shēmotājs ir mazākais ļaunums, kurš dod arī kautko labu. Tāds ārvalstu shēmotājs gan neko nedod. Manispēc kaut uz naftas trubas sēž Lembergs, neviss, lai visa nafta iet caur citām ostām. Manispēc lai Liepājas Metalurga galva ir ne pārāk godīgais Lipmanis, neviss tas piederētu kādam ārzemniekam (par kura godīgum itneviens neko nezina). Domājat ka tas kas notiek ārzemēs vai tās firmas, kas pieder ārzemniekiem pašas neshēmo? Tiešām tik naivi domājat?
pionieris
p
Tu, cik nopratu, aizstāvi shēmotājus?
sisis
s
Nabaga oranžā jaunatne!!!! Rakstīt māk, bet lasīt vēl nav iemācījušies.....
dzeris
d
Nu ko kasaties, atkal nav labi? Labi, ka beidzot vispār kas izkustējies, Dombrovskis pareizi izdarījis. Cik tad ilgi var strīd;ēties, visiem būs labums.
Aleksis
A
Pilnīgi pievienojos Mg. Zin, manispēc, lai jau kaut pusi projekta naudas savāc kāds bārdains letiņš. Cilvēkiem būtu darbs, Latvijai ienākumi, ..., un tā var uzskaitīt vēl daudz. Bet tādam Andrew labāk lai nauda nonāk pie leišu bārdaiņa veča, un darbs un ienākumi būtu leišiem. Tādu letiņu daudz kā Andrew ir daudz. Vai tu tiešām naivi iedomājies ka citur nenotiek nekādas shēmošanas? Arī Vācijā, arī Zviedrijā, arī Krievijā bīda savus vietējos vai radu uzņēmumus, un ik pa brīdim izrādās ka rads ir tieši saistīts ar lēmuma pieņēmēju, bet tāpat tas ir vietējais uzņēmējs. Bez tādas shēmošanas un atbalsta nebūtu nedz Zviedrijas "Electrolux" (ja pameklētu tad izrādītos ka viņi ļoooti daudzos konkursos ir uzvarējuši negodīgi), gan pat tādi kā RIMI un citi, tik ļoti respektabli uzņēmumu. A letiņš labāk pirks no sveša krāpnieka neviss no sava kaimiņa. Ka tik noskaust.
Kārlis
K
Oranžie satrakojušies,ka nedabūs sazagties no Eiropas miljoniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Energosavienojums ar Zviedriju Baltijai svarīgākais

Kirkils: Latvijas neizlēmība kavē Zviedrijas un Baltijas energotilta projekta īstenošanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas