Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bargais sals skolēnu rindas nav darījis retākas

Lai gan Ministru kabineta noteikumi paredz, ka tik zemā temperatūrā, kāda daudzviet ir pirmdienas rītā, pamatskolas skolēni var palikt mājās, tā notiek tikai retumis, un skolēnu rindas neesot retākas kā citkārt.

Par to liecina aģentūras BNS veiktā skolu aptauja.

Krišjāņa Valdemāra Ainažu pamatskolā aukstā sala dēļ skolu neapmeklē otrās klases skolēni, taču vecākajās klasēs apmeklējums nav būtiski mainījies. Audzinātāji skatīsies pēc situācijas, ja kādā klasē būs mazāk bērnu, tiks meklēta alternatīva mācībām, bērni tiks iesaistīti rotaļās.

Ainažos apmeklējums nav būtiski manījies, jo daudzus bērnus vecāki pieved pie skolas ar personīgajiem auto, tāpēc ceļš līdz skolai nav jāmēro kājām.

Turpretī Mērsragā, Rojas Mūzikas un mākslas vidusskolā, bērnu apmeklējums ir palicis gandrīz nemainīgs, un tos bērnus, kurus vecāki ir palaiduši, skolotāji māca.

Daugavpils domes Izglītības pārvaldes vadītāja Olga Dukšinska aģentūrai BNS sacīja, ka Daugavpilī iedzīvotāji jau ir pieraduši pie lielā sala, turklāt pilsētā ir siltāk nekā lauku reģionos, tādēļ pirmdien ziņas no skolām, ka bērni būtu palikuši mājās, nav saņemtas.

"Šodien jau vēl turamies, turamies, turklāt rīt jau laikam paliks drusku siltāk," teica Dukšinska.

Ministru kabineta noteikumi paredz - ja gaisa temperatūra noslīd zem -20 grādu atzīmes, uz skolu var nedoties jaunākie skolēni vecumā līdz 12 gadiem. Savukārt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -25 grādiem, uz skolu var nedoties arī skolēni vecumā no 13 gadiem. Par šo noteikumu ievērošanu atbildīgs ir izglītības iestādes vadītājs.

Taču neviena skola, arī ne sākumskola, savu darbību nepārtrauc, ja ārā valda tik bargs sals.

Vecāki bieži vien savu atvasi izvēlas atvest uz skolu arī tad, kad ārā valda šāds spelgonis. Tomēr, ja uz skolu atnācis pārāk neliels bērnu skaits, mācību vielas apguve netiek turpināta, bet tiek atkārotas jau iepriekš apgūtās tēmas.

Jau vēstīts, ka virs Latvijas atrodas anticiklona centrs, tādēļ vēja tikpat kā nav. Sinoptiskajai situācijai nemainoties, arī pirmdien naktī un no rīta Latvijā bija bargs sals, daudzviet Vidzemē un valsts centrālajos rajonos nakts uz pirmdienu bija tikpat auksta vai pat nedaudz aukstāka kā iepriekšējā nakts.

Ziņots, ka pirmdienas rītā Latvijas austrumu rajonos debesis apmākušās un kļuvis siltāks, taču lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra joprojām ir zemāka par -20 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas