Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Bārzdiņš: Apsūdzības korupcijā iedragā uzticību veselības nozarei kopumā

Kārtējā apsūdzība korupcijā valsts vai pašvaldības slimnīcā nopietni iedragā uzticību veselības nozarei kopumā, uzskata veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS/Liepājas partija), portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

“Es patiesi ceru, ka smago apsūdzību KNAB pamato ar pārliecinošiem un pārbaudītiem pierādījumiem,” uzskata veselības ministrs J.Bārzdiņš.

Veselības ministrs norādīja, ka valsts slimnīcu jeb kapitālsabiedrību laba pārvaldība ir viena no ministrijas prioritātēm. “No šā gada ir pastiprināta to finanšu un operatīvās darbības kontrole, ieviešot vienotus vadības grāmatvedības principus visās valsts īpašumā esošajās slimnīcās, izsludināts arī konkurss uz trīs slimnīcu valdes locekļu amatiem, kuros vienlaikus ar profesionalitāti nopietni tiek vērtēta potenciālo kandidātu reputācija un iespējamie korupcijas riski,” paziņojumā medijiem pauda O.Šneiders.

J.Bārzdiņš uzskata, ka Jelgavas slimnīcas tāpat kā citu reģionālo un lokālo slimnīcu darbība atbildīgi ir jāvērtē attiecīgajām pašvaldībām.

Vienlaikus Veselības ministrija aicina uz diskusiju pašvaldības par to, lai nozares ministrijai, kas ir atbildīga par pieejamā finansējuma iespējami efektīvu izmantošanu, būtu lielākas iespējas tieši iesaistīties pašvaldību slimnīcu darba organizācijas un vadības izvērtēšanā.

Jau ziņots, ka KNAB saistībā ar kukuļošanu aizturēja Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekli Andri Ķipuru (Jaunais laiks) un vēl trīs personas - slimnīcas nodaļas vadītāju, kā arī divus komercuzņēmumu vadītājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas