Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bērziņa likumdošanas iniciatīva par eksprezidentu privilēģiju mazināšanu Saeimā varētu nonākt rudenī

Valsts prezidents Andris Bērziņš likumdošanas iniciatīvu par eksprezidentu privilēģiju mazināšanu, visticamāk, Saeimā varētu iesniegt rudens sesijā.

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne sacīja, ka vispirms gan jautājums par privilēģiju mazināšanu tiks vispusīgi izvērtēts, tai skaitā, ņemot vērā arī citu valstu pieredzi.

Jau ziņots, ka intervijā Latvijas Radio Bērziņš atklāja, ka ir apņēmies nākt klajā ar iniciatīvu, kas paredzētu mazināt tās privilēģijas, kuras patlaban saskaņā ar likumu pienākas valsts pirmajai personai pēc prezidentūras beigām. Bērziņš uzsvēra, ka neredz vajadzību pēc šādām privilēģijām, kuras viņam nav nepieciešamas, arī skatoties uz personīgo brīvību. "Es neredzu sev vajadzību, ka mani pēc tam būtu jānodrošina. Tīri no savas personīgās brīvības."

Kritiku par šādu ieceri izteikuši gan eksperti, gan bijušie Valsts prezidenti. Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga norāda, ka sociālās garantijas, kas pienākas eksprezidentiem, ir valsts pašcieņas un pašlepnuma izpausme.

Likums "Par valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" noteic, ka, atstājot Valsts prezidenta amatu, persona, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, saņem no valsts lietošanā vienu valsts dzīvokli un vienu automašīnu, iegūst sekretāru un apsardzi pirmos četrus gadus pēc amata atstāšanas. Tāpat eksprezidentiem pienākas pensija 50% apmērā no Valsts prezidentam noteiktā atalgojuma mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas