Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Bērziņš: SC līgums ar Krievijas vadošo partiju ir drīzāk prestiža stiprināšana

"Saskaņas centra" (SC) līgums ar Krievijas vadošo partiju "Vienotā Krievija" drīzāk ir SC prestiža stiprināšanai, intervijā TV3 raidījumam "Nekā personīga" atzina Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Uz jautājumu, vai SC ir spējīgs strādāt Latvijas labā, Bērziņš sacīja, ka praktisko rīcību var pārbaudīt, tikai strādājot kopā.

Runājot par to, vai līgums ar Kremļa partiju ir arguments, kas varētu traucēt SC strādāt valdībā, prezidents atzina: "Es nedomāju, ka tas ir arguments. Tas ir drīzāk viņu prestiža stiprināšanai. Es nedomāju, ka tie cilvēki ir tādā veidā orientēti, ka viņi strādās kāda cita labā."

Uz jautājumu, vai piekrīt, ka Latvija ir bijusi okupēta, bet valstī nav okupantu, Bērziņš noteica, ka "katrs formulē tik dažādi, ka atliek tikai klausīties". Bērziņš uzsvēra, ka Latvija bijusi okupēta, un viņš pats to piedzīvojis. "Kurš ir kurš [okupants vai nē] - priekš tam ir daudz iestādes to pirms tam darījušas un, acīmredzot, darīs to arī uz priekšu," sacīja prezidents.

Vienlaikus Bērziņš nevēlējās pirms partiju vienošanās dot norādes, kādai jābūt koalīcijai.

Jau vēstīts, ka 2009.gada oktobrī SC noslēdza sadarbības līgumu ar Krievijas vadošo partiju "Vienotā Krievija". Sadarbības līgumu parakstīja Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Līgums ietver vairākus punktus, nosakot,, ka partijas konsultēsies un apmainīsies ar aktuālo informāciju par situāciju valstī, partijas biedri regulāri tiksies, kā arī rīkos ekspertu diskusijas un citus divpusējus pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas