Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bērziņš valodu neuzskata par politisku līdzekli un neiebildīs runāt arī krieviski

Jaunais Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka valoda nav politisks līdzeklis, un pasākumos, kur obligāti nebūs jārunā valsts valodā, viņš gatavs runāt arī citās valodās.

Bērziņš, piektdien Nītaures vidusskolā atbildot uz kāda iedzīvotāja jautājumu, vai viņš ar medijiem runās arī krievu valodā, norādīja, ka vietās, kur jārunā valsts valodā, viņš runās latviski, bet citur neiebildīs runāt arī krieviski, lai labāk viens otru saprastu.

Viņš arī minēja, ka valoda radusies cilšu laikā, kad ciltis, savā starpā karojot, varēja zināt, kurš ir ienaidnieks. "Daži domā, ka valoda ir politisks līdzeklis, es tā neuzskatu. Valoda ir saziņas līdzeklis, lai mēs viens otru labāk saprastu," teica Bērziņš.

Prezidents arī pauda cerību, ka prezidentūras laikā viņam izdosies iemācīties franču valodu. "Jautājums, vai mana nervu sistēma to spēs sagremot," viņš piebilda.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai Bērziņš bērnībā sapņojis kļūt par prezidentu, viņš atzina, ka tāda sapņa nebija un tajā laikā par to nekādi nevarēja domāt.

Viņš arī atzina, ka prezidenta amatā būs spiests ļoti smagi mācīties.

Savukārt, daloties atmiņās par spilgtāko notikumu skolas laikā, Bērziņš atcerējās dienu, "kad nomira lielais vadonis". Skolotājas esot raudājušas un sajūtas bijušas kā pasaules galā. Viņš arī atminējās, ka skolas zālē bijis izveidots piemiņas stūrītis un skolotājas pateikušas, ka tajā dienā stundu nebūs. Bērni aizgājuši uz ezera ledus spēlēt hokeju, ar kājām dzenājot bundžu, un bundža trāpījusi viņam pa aci.

Šī diena viņam ļoti iespiedusies atmiņā.

Prezidents pastāstīja, ka nav hokeja fans un, lai gan atbalsta jebkuru sporta veidu, viņaprāt, lielais sports ir bizness, tādēļ viņam labāk patīkot spēlēt sporta spēles ar plikām kājām.

Jau vēstīts, ka Bērziņš savā pirmajā darbadienā Valsts prezidenta amatā viesojas savā pirmajā skolā – Nītaures vidusskolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas