Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bez ilūzijām un histērijas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Arturs - Pensionars
A
P.S. Vasarā nejauši ieslēgtā raidījumā TV redzēju kā citējot kādu krievu ģenerāli pēc sadarbības programas brauciena uz štatiem,stāstīja,ka kāda štaba mācību zālē pie sienām tas skatījis kartes un citus materiālus par amerikāņu desantoperāciju Vladivastokā.Uz jautājumu kas tā par provokāciju,jeņķu virsnieki atbildējuši-jūs esat mūsu sabiedrotie,kad pāri robežām pēkšņi dosies jūsu dienvidu kaimiņš,mēs būsim gatavi palīdzēt...
Džo nenotveramais
D
Sarunājas divas govis: - Zini, man šķiet Viņi mūs baro tikai tāpēc, lai dzertu mūsu pienu un pēc tam vēlāk nokautu un apēstu. - Ei tak tu ar savām sazvērestības teorijām! Vai gribi, lai viss ganāmpulks par tevi sāk smieties!?
Arturs - Pensionars
A
Kā sadzīvot ar Krieviju Latviju nu jau 20 gadu māca ASV,Francija,Vācija,vai kautkas no tā mainījies ? Zatlera uzdevums ir vienkārš - jāparaksta džūksnis līgumdokumentu,kuri no gulēšanas plauktos jau iepelējuši.Vai tas dos kādu labumu,grūti spriest.Lūk, kaimiņi igauņi joprojām bez robežlīguma ar Maskavu,bet vai tāpēc Tallinas osta un viesnīcas nesaņem kravas un tūristus ?Domāju,nav tikdaudz jāskatas mutē šiem punduriem,kas tagad satraukušies par demogrāfiju,jo pasaulē itvisūr raksta,ka tur vairs tikai 139 miljoni iedzīvotāju un pašu krievu šobrīd ir jau mazāk nekā turku Turcijā,izkuļas,tā teikt,uz krievvalodīgo rēķina,bet cik ilgi? Mūsu kaimiņš ir tikai 9-tā valsts pasaulē pēc iedzīvotāju skaita,dala 42-72 vietas,ja kautko rēķina uz 1 iedzīvotāju,tātad absolūti viduvēja valsts kuras līderi iecirtušies naftas un gāzes āderē no rīta līdz vakaram aicina tos uztvert kā pasaules mesiju,vispareizāk domājošo glābēju,tikai no kā,acīmredzot no Ķīnas, Indijas,visas 4,5 miljardu Āzijas,kuras uzgūlušas uz tās dienvidu robežām.Diemžēl tuvākais viņu pašu glābšanās virziens ir Rīga ar tās dalību ES,tur arī visa tā interese.Nu ne jau latvieši viņus interesē,tikai un vienīgi Baltija kā potenciālā glābiņa virziens.
Anna
A
Vai nav sapratams, kāpēc šādi plāni? NATO sapņo un redz sevi Baltijas valstīs - tāpēc arī ir nepieciešami mīti par draudiem Baltijas valstīm no Krievijas. Ir dokumenti - un tie pastāv neatkarīgi no vēstures traktējumiem ar dažādiem politiskam partijam un nacionālistu kustībam. Vēl pirms vāciešu ieejas Rīgā evakuējošiem mierīgiem cilvēkiem mugurā šāva no logiem. Un tagad visie šie nelieši saņem pensiju piemaksas par noziegumiem. Nirnberga lēmumi ir beztermiņa, bet ne Latvijai. Ļoti žēl šo cilvēku un valsti par tas apmēlotu pagātni un izdomāto vēsturi. Neuztraucieties, nekas labs nesanāks, jo Krievijai no Latvijas nekas tiešām nav nepieciešams, tā nedod nekādu peļņu. Bet Zatlera kungs brauc prasīt, un ticiet man, vārds "okupacija" izkritis no viņa leksikas Maskavā apciemošanas laikā, un tas nozīmē tikai vienu - viņš ir tada pati, prostitūta kā pārēja nacionālistiski noskaņota vara. Jēgas no šīs vizītes ... labāk pieminekli no parka ņemt un nosūtīt uz šīm parrunam, nakā šo dzīvo ... Rezultāts būs tāds pats, bet zemākas izmaksas
lux
l
Pilnīgi piekrītu autoram! Vai tiešām vēl ir kāds, kuram vēl joprojām nav skaidrs, ka Kreivija ir visnedrošākais partneris un ka jo mažāk darīšanu ar Kreiviju, jo labāk. Tāpat arī mīts par Kreiviju kā Latvijas glābēju ir galīgi murgi. Dod Dievs tai ārprāta valstij pašai sevi izglābt. Bet Latvijā dzīvojošjai krievu varzai ir ļoti izdevīgi Krieviju mīlēt pa gabalu. Viņi jau nu zina, kā ir patiesībā.
ekharts
e
Kaut kā liekas,ka nenotveramais Džo- ir Layvija,skatoties no Krievijas pozīcijām-Zanders pārspīlē LR nozīmi pasaules kontekstā.
Pareizi
P
Piekrītu. It īpaši šai daļai - "politiķi izliekas, ka ar Krieviju var veidot «konstruktīvu dialogu». Manā skatījumā Krievija ir tāds ārpolitiskais «pacients», attiecībās ar kuru jo mazāk mītu un baumu, jo labāk". Būtu vienreiz atklāti jāveic cīņa pret "Kremļa lakstīgalām" no pašu latviešu vidus - saucot viņus par tiem, kas viņi patiesībā ir, izolējot un boikotējot viņus - tā kā organisms ar balto asinsķermenīšu palīdzību cīnās pret svešķermeņiem un slimības ierosinātājiem.
Sniper'sEye
S
Labi rūkts!
IERECU
I
Spiegi un atalgoti provokatori ir jāatklāj un jāizsūta (jācer, ka mūsu specdienesti to spēj). Ļoti piesardzīgi jāvērtē kaimiņvalsts ieguldījumi Latvijas uzņēmumos - un nevajag atsaukties, ka «tā mūsdienās nedara» un uz kapitāla brīvo kustību......
Just Ministry
J
"Un tas, atkārtoju, var notikt bez «piektās kolonnas» līdzdalības." - notikt var, bet kremlim grūtāk būs skaidroties. Daudz patīkamāk vārīt sūdus kad var teikt "re, 40% tur tos tik gaida"
antidemagogs
a
Taapat gribeetos zinaat, kaapeec autors uzskata, ka "cittautiesu" mediji vienmeer buus skeptiski Latvijai. Bet pirms tam autors driiksteetu sagatavot paskaidrojumu, kaapeec vins laipo - skepse, bet biezi vien atklaats naids pret Latviju ir raksturiigs nevis kaut kaadu mistisku "cittautiesu", bet lielkrievu sovinistu pavadaa ejosajai krieviski izdotajai presei. Ja jau autors uzstaajas pret miitiem un baumaam, varbuut vispirms pasam jaaiemaacaas iztikt bez pusvaardiem, izlociisanaas un meliem? Visu cittautiesu pieliidzinaasana krieviem neatbilst patiesiibai, taatad ir meli.
antidemagogs
a
Kaapeec Krievijai jaaspeelee sarezgjiiti? Taapeec, ka lai nu kaa mees raksturojam Kremlii seedosos, bet idioti vinji nav. Rupjs spiediens vai, veel sliktaak, militaara agresija viniem ir peedeejais liidzeklis. Noliedzot piektaas kolonnas eksistenci (taas pasas, kura netrauceeti izveersas tepat Dienas portaalaa) Zanders riskee kljuut smiekliigs... vai arii rada pamatu aizdomaam, ka vienkaarsi neveelas so piekto kolonnu redzeet.
Toska
T
Jā, šrederisma gars klīst pa Eiropu...Latvijai pietrūkst politiskās gribas situāciju iespaidot. Bet gan jau nāks jaunas paaudzes politiķi, kuriem sile nebūs galvenais. Paldies Zanderam par repliku. Tāds skaidrs domas gājiens. Lai Jums laba diena!
politiķis
p
a politiķi cer, ka izrādot konstruktīvā dialoga vēlmes pazīmes, poēcāk varēs pabaroties kādā arKrieviju veidota uzņēmuma valdē, sorrry, silītē....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas