Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bičkovičs: Latvijā tiesneši nav negodīgāki par kolēģiem citviet pasaulē

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tātad visur negodīgi
t
Kauns. Cūkas.
ādolfs
ā
Pat ,ja pieņem,ka Bičkovskim taisnība,samierinošā un pat attaisnojošā attieksme ir absurda! Jebkurai ziņai ,pat aizdomu ēnai par tiesneša negodīgumu,vajadzētu izraisīt asu un adekvātu amatpersonas Bičkovska reakciju - skurpulozu un pamatīgu izmeklēšanu.Bez kvalitatīvas un morāli tīras tiesu varas pārmaiņas valstī ir utopija.Savulaik,vēloties sakārtot valsti,Francijas prezidents Šarls de Gols vienā naktī attcēla visus tiesnešus un ielika jaunos un spējīgos,finanšu un juridiskos skandālos neiesaistītos.
bet citur liek cietumā
b
bet citās valstīs liek cietumā uz ilgu laiku.
Jānis Kūla
J
Nu tad beigu beigās , kad izbeigs tukšu MULDēšANU un tiesne'sus ievēlēs uz noteiktu - galīgu laiku . Lūk TA!
viesis
v
nu tad, Bičkovič, visa pasaule ir ārprāts. Vismaz Latvijas tiesas tādas ir. Gan nekompetences, bezatbildības, negodīguma, gan ietekmējamības ziņā.
Gosh
G
Citviet pasaulē? Nu, droši vien, visādas jau tur valstis. Bet, redz, tomēr nesaka, ka Latvijā tiesneši nav negodīgāki par kolēģiem Rietumeiropā. Zina, ko runā!
dust
d
Ar kādām tiesībām Bičkovičs apmelo citu valstu tiesnešus?
dzeris - Justs
d
Bet, neviens jau neapšauba, ka vairākums tai sistēmē visumā ir godīgi tiesneši, kuri darqa savu darbu, un par kuriem nerunā. Toties par to otro daļu dzird visai bieži. Un tā ir pašu tiesnešu problēma ar pašattīrīšanos un ētikas standartiem, kāpēc uz to tik vāja reakcija? Cik dzirdēju, ir valstis, kur tiesnešiem , kas aizdomīgi uz korupcija, vienkŗši vairs nedod nozīmīgas lietas, un pati tiesu sistēma no tādiem tiek vaļā. Mums notiek pilnīgi otrādi, bet, te, drīzāk, ir politiķu vaina, kaut arī, bez pērkamiem un ietekmējamiem tiesnešiem politiķi arī būtu bezspēcīgi.
J
Nē, mums nešķiet!
Justs
J
vai Jums nešķiet, ka visa šī peripētija ap tiesnešiem ir varas mākslīgi sakāpināta? Pamatā jau ir tas pats ST par tiesnešu algām un , acīmredzot, vēlēšanās pretstatīt pārējos tiesnešiem, lai sāktos masu ķengāšana. Neesmu tik dziļi iekšā'tiesu ķēķu procesā, bet pieļauju, ka ir savi paziņas, kursabiedri ( īpaši mazās pilsētās, kur viens otru pazīst), kuri varbūt arī apmeklē tiesu pa sētas durvīm, BET, sakiet, kurā profesijas namā nav šādu sētas durvju? Vai to nav medicīnā, izglītībā, satiksmē, u.t.t? Cik nu katra profesija atļauj, tik arī ir izcirstas ķēķa durvis savējiem. Man tiešām liekas, ka šoreiz izpildvara un likumdevējs pāršāvuši pār strīpu
wista
w
par tiem Lemberga tiesnešiem pilnīgi piekrītu un ar interesi gaidu, kad kādā 'augstākā amatā apstiprinās Brodu, kura izlaida Lembergu no cietuma. Tas noteikti būs dienas kārtībā. Cik atceros, tad, kad runāja par Tieslietu padomes nepieciešamību, sprieda, ka padome varētu arī lemt par ģen.prok., tiesnešu apstiprināšanu, nevis Saeima, bet nekas jau nekustās un ZZS balso savam naudas papam labvēlīgi, u.t.t.
DD1
D
Nezinu vai ir paši profesionālākie un taisnīgākie (ļooooti šaubos), bet domāju, ka alkatīgākie gan.
Ministry of Truth
M
Gulivers nav tikai viena nodaļa par liliputiem, turklāt adaptēta bērniem. Ne tuvu! Gulivers ir satīra par cilvēka radīto pasauli. Nesen viena tiesnese izteicās, ka varētu pastrādāt medmāsas vietā, un to neviens nepamanītu. Būtībā nav runa par atsevišķiem gadījumiem. Mēs katrs - no savas, no draugu un paziņu pieredzes - zinām, ka tajā virtuvē ir sētas durvis (un ne jau malkas nešanai). Bet mums stāsta, ka tā neesot... :)
Daunis
D
Ar vārdiem '' citviet pasaulē'' ir jāsaprot : Krievija, Nigērija, Kongo, Sudāna, Eritreja, Uzbekistāna, u.t.t.
dzeris - un vēl
d
Saprotams, viss mums ir kā teorijā, neko neviens ietekmēt nevar, spriedumus pieņem tikai un vienīgi vadoties pēc likuma, Taisni tāpēc Lembergs tik ļoti negribēja Maizīti, tik ļoti negribēja Judinu AT, un tik ļoti gribēja Bickovicu. Saklarā ar Lembergu varētu minēt vēl dažus tiesnešus, kuri izpelnijās vispārēju izbrīnu sakarā ar dīvainiem lēmumiem. šis tas ir arī att. Lapsas dokumentalajā garadarbā. Tā ka atraujies no grāmatas, kur rakstīts, cik viss ir ideāli, un sāc dzīvot reālā pasaulē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas