Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bijušais Gvantanamo ieslodzītais sācis mācīties latviešu valodu

Bijušais Gvantanamo ieslodzītais, kurš jūlija beigās ieradās Latvijā, sācis mācīties latviešu valodu un palēnām integrējas sabiedrībā.

Par to piektdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes informēja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Lai britu žurnālists un rakstnieks Endijs Vortingtons drīz pēc ieslodzītā ierašanās Latvijā atklāja viņa identitāti, izsakot versiju, ka tas ir savulaik no iespējamām represijām Uzbekistānā aizmukušais un Afganistānā talibu savervētais Kamalludins Kasimbekovs, L.Mūrniece norādīja, ka Latvijas valsts iestādes neapstiprina viņa vārdu.

Bijušais ieslodzītais joprojām tiekot pieskatīts, lai pārliecinātos par to, ka nekādi draudi mūsu drošībai, mūsu cilvēku drošībai nevarētu rasties, tāpat tiek garantēta viņa drošība. "Ja mums būtu bijis iespaids, ka viņš varētu būt bīstams, mēs noteikti nebūtu viņu mūsu valstī pieņēmuši."

Kā secināja ministre, viņš ļoti nopietni uztvēris to, ka uzturas mūsu valstī, un grib darīt to, ko apņēmies darīt, proti, viņš grib dzīvot un ievērot mūsu likumus un mūsu noteikumus.

Pēc viņas domām, šim cilvēkam atrast darbu droši vien tikpat viegli vai grūti kā jebkuram citam cilvēkam. "Domāju, ka viņš vēl ir adaptācijas periodā pēc tā, kas ar viņu ir noticis, viņš aprod ar situāciju, mācās nepieciešamās lietas. Ja cilvēks ļoti ātrā laikā apgūst latviešu valodu, viņa iespējas atrast darbu ir lielākas," vērtēja ministre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas