Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Bijušie Jūrmalas mēri min, par ko KNAB aizturēja Munkevicu

Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica aizturēšana varētu būt saistīta ar vairākām lietām, ne tikai Dzintaru koncertzāles VIP kafejnīcas iepirkumu konkursu, par ko Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vērsās Jūrmalas domes deputāte Marija Vorobjova.

«Munkevica aizturēšana ir ne tikai Vorobjovas nopelns. Jau iepriekš KNAB ir nodota informācija par parakstu viltošanu kredīta ņemšanai SIA Jūrmalas namsaimnieks,» norādīja bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta.

Arī bijušais mērs Dainis Urbanovičs norādīja, ka Dzintaru koncertzāles kafejnīca nav ļoti apjomīgs objekts, kaut arī tajā īsā laikā var ļoti labi nopelnīt. «Ir jau bijušas vairākas krimināllietas pret Munkevicu, kas tikušas apklusinātas. Būtu labi, ja tiesībsargājošās institūcijas arī turpmāk reaģētu uz katru ziņupar pārkāpumiem,» izteicās D.Urbanovičs.

Savukārt cits bijušais Jūrmalas mērs Ģirts Trencis pieļāva iespēju, ka KNAB varētu būt ilgstoši novērojis R.Munkevicu. Viņaprāt, nebūtu brīnums, ja kratīšanas laikā būtu izņemta arī skaidra nauda, jo tuvojās ceturtdienas domes sēde, un tā varētu būt dažu dumpīgu deputātu «pārliecināšanas metode».

Runājot par iepirkumiem, Ģ.Trencis norādīja, ka arī agrāk iepirkumu uzraudzības birojs anulējis vairāku R.Munkevica iepriekšējās valdīšanas laikā notikušo iepirkumu konkursu rezultātus. Taču arī Dzintaru koncertzāles VIP zonas kafejnīca esot pietiekami ienesīga, lai par to būtu liela interese.

Jau ziņots, ka otrdienas vakarā pēc kratīšanas domē, aizturēts pilsētas mērs R.Munkevics. Deputāte M.Vorobjova pieļāva, ka tas noticis viņas nodoto materiālu dēļ KNAB. Viņa uzskata, ka mērs pirms neuzticības balsojuma vēl vēlējies paspēt noslēgt pilsētai neizdevīgus līgumus. Viņa medijiem iepriekš stāstīja, ka R.Munkevics lobēja firmu Priority, lai tā iegūtu tiesības saimniekot Dzintaru koncertzāles kafejnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas