Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Birkmanis ir pārliecināts, ka Pulks būs vērtīgs konsultants Pasažieru vilcienam

Vienotības biedrs Ēriks Škapars, kurš ticis pie labi apmaksāta amata Latvijas dzelzceļa (LDz) meitas uzņēmumā Ritošā sastāva serviss, arī šodien atteicies sniegt iepriekš solīto interviju Latvijas Televīzijai, vēsta LTV Panorāma. LDz preses dienests norāda, ka Škapars nupat sācis darbu, tāpēc viņu vajadzētu pasaudzēt.

Uzņēmuma Ritošā sastāva serviss valdes priekšsēdētāja Svetlana Berga esot atvaļinājumā, tāpēc arī nevar komentēt Škapara pieņemšanu amatā.Vienīgais komentāru sniegt neatteicās uzņēmuma Pasažieru vilciens (PV) valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis, par kura konsultantu no 1.augusta kļuvis Rīgas domes deputāts Olafs Pulks. "Es sapratu, ka tiešām uzņēmumam un man personīgi būtu nepieciešams konsultants, kurš labi pārzina pašvaldību jautājumus, klāsta A.Birkmanis.A.Birkmanis norāda, ka O.Pulku saticis pēc tam, kad Rīgas domes un PV starpā tika parakstīts sadarbības memorands, kas paredz ciešāku sadarbību Rīgas teritorijā saistībā ar pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu."Mēs pārmijām domas par šo lietu, un viņš pauda atbalstu projektam. Vienlaicīgi pārrunājām arī darba gaitas. Tajā brīdī, kad dome piešķīra finansējumu, es sapratu - ir laiks, kad mums tiešām šāds konsultants ir vajadzīgs. Biju apzinājis citus kandidātus šim amatam, taču nonācu līdz Pulka kunga kandidatūrai. Sazvanījāmies, satikāmies, detalizētāk pārrunājām jautājumus, kuri saistās ar pasažieru pārvadājumiem pa dzelzceļu, savu izvēli pamato A.Birkmanis. "Laika aptaujāt 60 domes deputātus man nebija. Mūsu [A.Birkmaņa un O.Pulka] redzējumi sakrita."Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētājs ir pārliecināts, ka O.Pulks būs labs konsultants, kuram ir vairākas labas idejas uzņēmuma darbības uzlabošanai.Birkmanis atklāj, ka par stratēģisko mērķi ir noteikts pārvadāt 25 miljonus pasažieru 2020.gadā, un bez konstruktīvas sadarbības ar Rīgas domi tas nebūs iespējams.Jau izskanējis viedoklis, ka par O.Pulka un E.Škapara nonākšanu amatos parūpējies Vienotības Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis. A.Birkmanis norāda, ka neatceras pēdējo reizi, kad būtu ticies ar Dzintaru Zaķi.Savukārt Vienotības vadība paziņojusi, ka atbildība par O.Pulka un E.Škapara pieņemšanu amatos jāuzņemas nevis politiķiem, bet izpildītājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas