Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bordāna konservatīvajiem nebūs viegli cīnīties ar citiem jaunajiem spēkiem

Jaunās konservatīvās partijas līderis Jānis Bordāns kā jauns jurists ienāca politikā reizē ar Latvijas ceļu, kad pirms 20 gadiem kļuva par 5. Saeimas deputātu. Tagad jau viņš startē vēlēšanās vienā sarakstā ar savu dēlu Tomu Bordānu. Taču nekad savā politiskajā karjerā viņš nebija atradies uz tāda popularitātes viļņa kā pērnā gada beigās un šā gada sākumā, kad iestājās par maksātnespējas administratoru sistēmas reformu un zaudēja tieslietu ministra amatu.

Viņš aizgāja kā cietējs, kurš cīnījies par taisnīgu lietu, piektdien, 8.augustā, vēsta laikraksts Diena.Nodibinot un piesakot Saeimas vēlēšanās jaunu partiju, kurai būs grūti konkurēt ne tikai ar varas partijām, bet arī ar četriem citiem populāru līderu izveidotiem jauniem politiskajiem spēkiem, Bordāns riskē pazaudēt to politisko kapitālu, ko bija ieguvis kā tieslietu ministrs, ja Jaunā konservatīvā partija (JKP) Saeimā neiekļūst. Latvijas faktu jūlijā veiktajā aptaujā JKP bija tikai 0,5% atbalstītāju."Mani neinteresē tas, kādi ir mani reitingi. Mani interesē, kā mēs varētu mainīt politisko partiju struktūru valstī. To nevar izdarīt ne ļoti populāri politiķi, ne tie, kas tagad ir pie lielas teikšanas, jo viņi ir ieinteresēti saglabāt sistēmu," skaidroja Bordāns. Tāpēc partijai nav bijis mērķis iekļaut sarakstā populārus cilvēkus. "Man arī ar Artusu Kaimiņu ir labas attiecības, un varbūt viņš būtu piekritis nākt arī pie mums," piebilda JKP priekšsēdis, uzsverot, ka šādu vēlētāju piesaistīšanas paņēmienu partija neesot izmantojusi. Aktieris Kaimiņš startē Latvijas Reģionu apvienības sarakstā.Jūtams, ka Bordānā vēl saglabājies sarūgtinājums pēc Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) centieniem atsaukt viņu no tieslietu ministra amata, kuru gan viņš zaudēja tikai līdz ar Valda Dombrovska (Vienotība) valdības pilnvaru beigām šā gada sākumā. Ir iespaids, ka, it kā spītēdams NA, viņš pieteica līdzīgas ideoloģijas nacionāli konservatīvu spēku, kas atņems balsis Nacionālajai apvienībai. Taču Bordānam netīk, ka tiek kultivēts šāds viedoklis, jo mērķis esot piedāvāt alternatīvu tiem, kuriem nav par ko balsot, nevis kādam atņemt balsis. Viņš vairākkārt kā galveno uzdevumu uzsver to, ka valstij ir vajadzīgas pārmaiņas. Uz atgādinājumu, ka arī Sudrabas partija pieteikusi sevi ar tādu pašu saukli, JKP priekšsēdis atbildēja, ka izvēle paliks vēlētāju ziņā, - lai pilsoņi novērtējot, kādas pārmaiņas savā iepriekšējā darbā katrs ir veicis, viņš par paveikto tieslietu ministra amatā esot gandarīts, un arī "kandidātu saraksts mums ir viens no labākajiem", jo vēlēšanām esot pieteikti cilvēki, kuri atbilst morāli ētiskajiem kritērijiem. Teju visi arī esot partijas biedri.Vairāk lasiet Ināras Egles rakstā Lai nav populārs, bet godīgs laikraksta Diena piektdienas, 8.augusta, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas