Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bordāns: JKP neatbalstīs Pabrika vadītu valdību, jo to neatbalsta KPV LV

Ja Valsts prezidents premjera amatam nominēs partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) biedru Arti Pabriku, KPV LV tādā valdībā neies, un tai šajā pozīcijā pievienosies arī Jaunā konservatīvā partija (JKP), izriet no politiķu trešdien paustā Latvijas Televīzijas raidījumā Tieša runa.

KPV LV premjera amata kandidāts Aldis Gobzems uzsvēra, ka partija pieturēsies pie iepriekš paustā un neatbalstīs Pabrika vadītu valdību.

Savukārt JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns, kuram pēc Valsts prezidenta nominācijas neizdevās izveidot valdību, paziņoja, ka arī JKP neatbalstīs Pabrika valdību. "Jo īpaši Gobzema kunga minētā sakarā - mēs esam vienojušies, ka politisko platformu šajā ziņā uzturam vienu, un es neredzu, ka tādā veidā Pabrika kunga valdība varētu izdoties. Mēs arī neatbalstīsim Pabrika valdību, tāpēc, ka KPV LV to neatbalsta," norādīja Bordāns.

Tikmēr AP premjera amata kandidāts Pabriks apliecināja, ja Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības izveidošanu uzticēs Gobzemam, AP vērtēs viņa piedāvājumu, atgādinot, ka AP bijusi atvērta sadarbībai ar sešām partijām. "Mēs saprotam, ka nekādi citi risinājumi nevar būt labāki par patlaban esošo, jo citi risinājumi patiesībā nozīmē ārkārtas vēlēšanas, kas varbūt ir izdevīgas Gobzema kungam un "KPV LV"," klāstīja Pabriks.

Pabriks arī pauda, ka neredz pretrunas starp personībām, bet pretrunas starp to, kā partijas ir "sabloķējušās" un, kā partija ar nominēto premjera amata kandidātu vada sarunu procesu.

Uz jautājumu, vai ir iespējama Saskaņas iesaiste valdībā, Gobzems norādīja, ka tas šobrīd nav aktuāls jautājums, bet Bordāns teica, ka tas ir izslēgts.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka Bordānam nav izdevies izveidot jauno valdību, Valsts prezidents ceturtdien atsauks viņa nomināciju premjera amatam, bet sarunas par iespējamo nākamo kandidātu turpinās pēc valsts svētkiem.

"Sagaidu, ka šo laiku politiskās partijas izmantos, lai turpinātu konsultācijas un meklētu kopsaucējus," norādījis Valsts prezidents.

Bordāns trešdien pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka valdība, ko bija iecerējis, pašlaik nav iespējama. Viņaprāt, AP un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lēmums izstāties no sarunām bija bezatbildīgs.

Līdz šim KPV LV bija vienīgā partija, kas bija paudusi skaidru atbalstu Bordāna veidotajai valdībai.

Top komentāri

Mazākuma valdība vai jaunas vēlēšan
M
Izskatās, ka būs vai nu mazākuma valdība vai jaunas vēlēšanas
opā
o
Nu ko, gatavojamies jaunām vēlēšanām. Jācer ka KPVLV un JKP nepiekritīs NEKĀDAI sadarbībai ar varas laupītājpartijām. No sākuma jābūt tribunālam pret Vienotību, NA un ZZS par izdarīto!
Atlaist Saeimu
A
Jebkādā gadījumā ārkārtas vēlēšanas ir labāk nekā oligarhu un laupītāju grupējums Vienotība un Par atkal pie varas. Fakts, ka šis grupējums Saeimā atrodas faktiski nelikumīgi, jo savu ir panācis shēmojot un krāpjoties (mainot nosaukumus, pārsēžoties vietām, uzdodoties par atsevišķām "partijām") nu un protams milzīgs jautājums, kā oligarhiem lojālais Cimdars skaitīja balsis, jo nevar tik īsā laikā no 1-2% reitingiem piepeši tikt pie 10-12 rezultātā. Klauža ekscess pierādīja, ka vēlēšanu balsu skaitīšana prasa milzu izmeklēšanu, bet oligarhija to visu nolaida uz bremzēm un noslīcināja troļļu auroņā. Kaut kādi "argumenti", ka vēlēšanas maksāšot dārgi, ir atmetami, jo nesalīdzināmi dārgāk būs kārtējā Vienotības Par zagļu valdīšana.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas