Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Borks: Parex banka nekad neatgūs visu valsts ieguldīto

AS Parex banka nekad neatgūs visu valsts ieguldīto naudu tās glābšanā, šodien tikšanās laikā ar Amerikas Tirdzniecība palātas Latvijā biedriem atzina Parex bankas uzraudzības padomes priekšsēdētājs Maikls Borks.

Viņa skatījumā, neskatoties uz komandas neatlaidīgo darbu parādu atgūšanā, bankai tāpat būs lieli zaudējumi, un tā nespēs atgūt visu valsts ieguldīto. Viņaprāt, tas nemaz nebūtu iespējams, taču banka darot visu, lai atgūtās naudas apjomu maksimizētu.

Patlaban banka koncentrējusies uz šā gada maijā nepieciešamo pēdējā sindicētā kredītu atmaksu, kam kopumā nepieciešami 163 miljoni latu.

Viņš pauda pārliecību, ka banka pati spēs akumulēt nepieciešamos līdzekļus un valsts iesaistīšanās sindikāta atmaksā nebūs nepieciešama.

Vienlaikus Parex bankas padomes priekšsēdētājs uzsvēra, ka parādu atgūšana ir ļoti smags darbs un izvirzītais uzdevums ļoti grūts, jo jāstrādā ir ar ļoti dažādiem aktīviem un arī parādniekiem - sākot no maziem dzīvokļiem Rīgā līdz villām Maskavā.

Patlaban vēl banka nav akumulējusi visus 163 miljonus latu, kas nepieciešami sindikāta segšanai, taču Borks norādīja, ka vēl tam ir aptuveni mēnesis un komanda strādā ļoti neatlaidīgi.

Kā ziņots, līdz 2010.gada 31.decembrim banka bija uzkrājusi nedaudz vairāk par 80 miljoniem latu, tātad pusi no sindicētā kredīta atmaksai nepieciešamās summas.

Jau ziņots, ka valsts Parex bankas kapitāldaļas no bijušajiem īpašniekiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka pārņēma 2008.gada 5.decembrī.

Kopumā bankas glābšanā valsts ieguldījusi aptuveni 800 miljonus latu.

Kopš 2010.gada 1.augusta, kad Parex banka sāka savu darbību kā risinājumu banka, pārtraucot sniegt tādus klasiskos banku pakalpojumus kā, piemēram, kontu un depozītu apkalpošanu, kredītu izsniegšanu un citus, tās galvenais mērķis ir valsts ieguldījuma atgūšana maksimālā apmērā.

Patlaban Parex banka 81,83% akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 14,61% akciju pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai un 3,56% - maziem akcionāriem, liecina informācija bankas mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas