Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Brigmanis: Čakšas prombūtnē atbildība par Veselības ministriju jāuzņemas premjeram

Kamēr veselības ministre Anda Čakša ir bērna kopšanas atvaļinājumā, atbildība par Veselības ministrijas vadīšanu jāuzņemas premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) - šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma pauda ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Taujāts, vai Čakšai, viņaprāt, jāatgriežas amatā tad, kad bērniņš būs paaudzies, Brigmanis atbildēja ar pretjautājumu: "Godīgi? Personīgo vai partijas viedokli?"

Lūgts par jautājumu izteikties no abiem skatpunktiem, Brigmanis teica, ka "esam šo tēmu pārrunājuši, pats personīgi esmu ar Čakšas kundzi pārrunājis šo tēmu. Es šo jautājumu uztveru ar dalītām jūtām. Personīgi domāju, ka jāliek cits ministrs, jo tomēr tas ir svarīgs posms katras ģimenes dzīvē, nāk pasaulē jauns bērniņš. Es esmu dzimumu līdztiesības piekritējs, bet tomēr mātei jābūt šajā laikā... bet mēs esam šo tēmu pārrunājuši, un Čakšas kundze apliecināja savu gatavību strādāt, un arī premjers strikti iestājās."

Šajā gadījumā Brigmanis norāda, ka ministres prombūtnes laikā atbildība par veselības nozari valstī būtu jāuzņemas Kučinskim.

Jau ziņots, ka veselības ministres ģimenē pieaugums gaidāms nākamā gada janvārī, un viņa apliecinājusi gatavību atsākt darbu jau tuvāko mēnešu laikā pēc bērna nākšanas pasaulē. Tāpat, reaģējot uz deputāta Andra Bērziņa (ZZS) aicinājumu "šobrīd neuztraukt ministri", mudināja neapšaubīt viņas spējas veikt pienākumus grūtniecības laikā.

 

Top komentāri

MM
M
Viņš to Kučinski klonēt taisās? Pa kuru laiku viņš premjerēs un veselību kūrēs?? Atkal nozari .irsinās! Lai liek jaunu ministru un miers!
Normāli būtu iecelt ministru uz lai
N
Premjeram uzņemties šo nozari laikā, kad ir veicamas tik daudzas reformas, nebūtu īsts prāta darbs. Normāli būtu iecelt ministru uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Manis pēc kaut vai to pašu Belēviču. Tam vismaz nevajadzēs iestrādāšanās periodu.
Guntis Grūbe
Interesanti, kad Jūs Brigmaņa kungs uzņemsities atbildību par SIA Euro-Auto (40003119157) apzagtajiem darbiniekiem un zaudējumiem valsts budžetam (70 darbiniem nav samaksāta darba alga par pusgadu, soc. maksājumipar gadu, valsts budžetam zaudējumi par gandrīz trīs miljoniem un turpina augt), ko piesedz Jūsu partijas biedri un tiem padotie dienesti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas