Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Brigmanis Saeimas atlaišanā vaino Vienotību

Kaut arī Saeimas prestižs jau gadiem bijis zems, par tās atlaišanu lielā mērā atbildīga ir partiju apvienība "Vienotība", kuras Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) vadījis valdību kopš 2009.gada februāra, uzskata apvienības Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņaprāt, īstā Saeimas vērtējuma mēraukla būšot vēlēšanu rezultāti septembrī."Acīmredzot, šī Saeima par maz balstīja cilvēkus un par daudz skatījās Starptautiskā valūtas fonda (SVF) mutē. Cilvēki balsoja tāpēc, ka viņus neapmierina Saeimas darbs un par viņiem par maz rūpējas. Ir jāatbalsta pašu cilvēki. Acīmredzot, par maz balstījām, ja visi aizgāja un nobalsoja par Saeimas atlaišanu," secināja Brigmanis.Viņš arī pauda uzskatu, ka ZZS Saeimas atlaišanā neesot vainojama, jo "visu laiku strādājām, iestājāmies par pensijām, skolotāju algām, zemnieku subsīdijām".Vienprātīgais tautas nobalsošanas rezultāts Brigmani neesot pārsteidzis, jo jau 2008.gadā, kad iedzīvotājiem bija jābalso par grozījumiem Satversmē, kas dotu tautai tiesības atlaist Saeimu, iedzīvotāju aktivitāte un vienprātība bijusi vēl lielāka."Faktiski viņi jau tajā brīdī nobalsoja par Saeimas atlaišanu. Tagad tas darbs ir līdz galam izdarīts," uzskata Brigmanis."Sabiedrības noskaņojums kopš tā laika nav mainījies. Šajā situācijā neuzticība izteikta visām partijām un man šķiet, ka tas ir vienots novērtējums parlamentam kā institūcijai," sacīja Brigmanis un piebilda, ka, viņaprāt, līdzīgi referendumi Latvijas sabiedrībā kļūs par ikdienu.Par to, kā ZZS gatavosies ārkārtas vēlēšanām, vēl tikšot lemts, taču partija noteikti tajās piedalīsies. "No valdības nebaidāmies un nevairāmies, jo vēlēšanas dod vērtējumu katram konkrētam politiskajam spēkam un cilvēkam atbilstoši veikumam. Vēlēšanas ir tā īstā mēraukla," sacīja Brigmanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas