Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Brigmanis: ZZS tagad balsotu par Šlesera izdošanu

Ja Saeimas balsojums par atļauju veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā notiktu tagad, tad Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti to atbalstītu, pirmdien pēc ZZS valdes sēdes žurnālistiem atzina ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Brigmanis skaidroja, ka deputāti pirms balsojuma nav paspējuši kārtīgi iepazīties ar dokumentiem un nav bijis skaidrs, vai tiešām tiesībsargājošās iestādes vēlējušās Šlesera izdošanu.

"Cilvēki gāja uz sēdi nesagatavoti. Pirms tam nebija ne frakcijas, ne koalīcijas sēdes, un viņu priekšā bija dažādas dokumentu versijas. Un sākumā bija slēdziens, ka izdošanu neprasa," sacīja Brigmanis. "Tagad mēs viennozīmīgi balsotu par Šlesera izdošanu."

ZZS frakcijas vadītājs atzina, ka, ja vajadzētu šo lēmumu pārbalsot, tad varētu to darīt. "Tikai tas jāierosina tiem, kam to vajag," viņš piebilda.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā.

Par atļauju veikt kratīšanu balsoja 35 Vienotības un nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK deputāti, pret šādas atļaujas došanu balsoja septiņi Par labu Latviju frakcijas deputāti un deputāti Iveta Grigule (ZZS) un Vitauts Staņa (ZZS). Balsojumā atturējās 37 deputāti - pārējie Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāti un Saskaņas centra frakcija.

Pēc Saeimas lēmuma neatļaut Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem veikt kratīšanu Šlesera dzīvesvietā Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien paziņoja, ka ierosina atlaist Saeimu. Par šo priekšlikumu pilsoņiem tagad būs jābalso referendumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas