Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brīvdabas muzejs: Jāņu pasākuma biļešu cena ir adekvāta, ar krastmalu nekonkurējam

"Tai kultūras programmai, ko mēs piedāvāsim, cena ir adekvāta," tā par ieejas biļešu cenu 5-15 latu apmērā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzeja plānotajā Līgo pasākumā saka tā direktores vietniece Baiba Erdmane. Iepriekš Diena.lv lasītāji atzinuši, ka viņus nepatīkami pārsteigusi augstā ieejas maksa kādā citā muzejā notikušā pasākumā - jūnija sākumā notikušajā gadatirgū.

Tāpat B.Erdmane uzskata, ka pasākums Brīvdabas muzejā nemaz nekonkurēs ar Līgo pasākumu krastmalā, kur "viss ir klāts asfaltā".

"Jāņu naktī Brīvdabas muzejā" apmeklētāji par pieciem latiem varēs līgot pie skatuves deju placī, kā arī tradīciju zonā, kur notiks dažādi priekšnesumi. Iegādājoties biļeti par 15 latiem, varēs iekļūt Deju plača vai Līgotāju teltī, kā arī saņemt Jāņu labumus - pīrāgus, Jāņu sieru, plātsmaizi, ceptas un vārītas uzkodas, Diena.lv stāstīja pasākuma organizatoru un ieejas maksas noteicēju Untitled pārstāve Kristīne Runce.

"Protams, mēs šobrīd vairāk arī strādājam uz pasākumu rīkošanu, lai nodrošinātu muzeja izdzīvošanu vasaras mēnešos. Tomēr tā arī ir fantastiska vieta ar īpašu auru. Tāpat arī bija interese no ārzemnieku puses," par motivāciju rīkot Jāņu pasākumu Brīvdabas muzejā pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma stāsta B.Erdmane.

Vaicāta, kā vērtējama alkohola lietošana un ugunskuru dedzināšana muzeja teritorijā, B.Erdmane saka: "Alkohola lietošana nav tas, ko mēs veicinām. Tā drīzāk būs alus baudīšana, kas ir daļa no šiem svētkiem. Turklāt mēs aicinām dzert kulturāli." Pasākumā varēšot iegadāties tikai alu, stiprais alkohols netikšot pārdots.

Par ugunsdrošību rūpēsies apsardzes firmu un ugunsdzēsēju brigāde. "Ugunskuriem varēs piekļūt tikai simboliski, jo tie būs norobežoti," teica muzeja pārstāve.

"Darīt drīkstu visu, tikai ar saprātu," par ugunskuru dedzināšanu Brīvdabas muzejā saka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere. Viņa norāda, ka tas piederētos padomju laikiem, ja VUGD aizliegtu kurināt ugunskurus. Turklāt, pēc statistikas datiem, uz Līgo svētkiem nemaz neesot lielākais aizdegšanās gadījumu skaits. "Ugunskuram ir jābūt visu laiku pieskatītam, kā arī apkārt tam jāizveido valnītis. Noteicošais ir vēja virziens un pieklājīgs attālums, lai dzirksteles nelido uz sausām vietām. Tāpat jāatceras, ka šobrīd ir mežu ugunsbīstamais periods, ko Latvijas valsts meži parasti nosaka laika posmā no aprīļa līdz novembrim," norāda VUGD pārstāve.

Patlaban ieejas biļetes Deju plača teltī jau esot izpārdotas, informē muzejs. Kad Diena.lv sazinājās ar B.Erdmani, viņas rīcībā nebija informācijas par to, kā veicies ar biļešu tirdzniecību uz Tautas lietišķās mākslas gadatirgu un cik liels bijis apmeklējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Gadatirgus Brīvdabas muzejā nepatīkami pārsteidz ar dārgo ieeju

Šogad notiks Jāņu svinības Rīgā - krastmalā

LASĪTĀJI RAKSTA

"Lustīgus svētkus" Brīvdabas muzejā

Malku nevajag?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas