Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Burovam neizdodas opozicionārus pierunāt atbalstīt viņa kandidatūru mēra amatam

Lai veicinātu Rīgas domnieku sadarbību, savstarpējās tikšanās ar līdzšinējām domes opozīcijas partijām, mēra amata kandidāts Oļegs Burovs (GKR) piedāvājis opozicionāriem iesaistīties, piemēram, komiteju vadībā, taču atbalstu savai kandidatūrai mēra krēslam vienalga nav guvis.

Burovs šodien tikās ar Vienotības, Jaunās konservatīvās partijas, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) un Latvijas attīstībai frakcijām.

Kā pastāstīja Ķirsis, Burovs piedāvājis "pamest katram pa desas luņķim", proti, piedāvāts ieņemt amatu brīvostā vai kur citur. "Mums tas nav saprotams un mēs to noraidām, jo pēc būtības tās nav pārmaiņas, kas Rīgai nepieciešamas," teica deputāts, norādot, ka varas pārņemšana ar Saskaņas vai no tās "aizbēgušajiem" nav iespējamas.

Arī VL-TB/LNNK frakcijas vadītāja vietnieks Dainis Locis atzina, ka Burovs piedāvājis deputātiem ieņemt kāda komitejas vietnieka amatu, kā arī izveidot frakciju padomi. "Darbu frakciju padomē mēs varētu izskatīt, taču tam jābūt strikti izrunātam un tas ir jāparedz arī ar grozījumiem domes nolikumā. Solīts opozīcijai tika arī kādu komiteju vadītāju vietnieku amati," sacīja Locis, norādot, ka frakcijas atbalstu Burovam vienalga iegūt nav izdevies un balsis viņam būs jāmeklē jaunizveidoto frakciju vidū.

Līdzīgu viedokli pauda arī LA un JKP frakciju vadītāji Viesturs Zeps un Jānis Ozols, norādot, ka būtībā tikšanās bijusi formāla. "Viņam formāli bija jāpaprasa vai esam gatavi viņu atbalstīt, un mums bija jāatbild, ka nē, jo tas bija zināms arī pirms tam," sacīja Ozols, norādot, ka runāts arī par frakciju padomes izveidi, taču nekas konkrēts nolemts nav.

Arī pats Burovs atzina, ka visas frakcijas atteikušās sadarboties pie nosacījuma, ja koalīcijā būs Saskaņa, kā arī Neatkarīgo deputātu frakcija. "Runājām par to, ka varam veidot frakciju padomi un opozīcija varētu ieņemt komiteju vadītāju vietnieku amatus. Daļa opozīcijas spītīgi grib iet pretī ārkārtas vēlēšanām, daļa ir gatavi strādāt," sacīja Burovs.

Ja jautājums par Burova iecelšanu amatā netiks skatīts 10.jūlija domes sēdē, visticamāk, tas tiks atlikts līdz pat 19.augustam. 20.augustā apritēs divi mēneši kopš Rīgai nav mēra un, balstoties uz normatīvajiem aktiem, ja netiks izraudzīts jauns mērs, Saeima būs tiesīga domi atlaist un notiks ārkārtas vēlēšanas.

Kā ziņots, GKR aizvadītajā nedēļā Rīgas mēra amatam nolēma virzīt pašreizējo priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu un solīja tuvāko nedēļu laikā satikties ar visām domē pārstāvētajām apvienībām, lai izrunātu turpmāko iespējamo sadarbību.

Rīgas mēra krēsls ir palicis tukšs kopš 21.jūnija, kad neuzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR), kurš amatā sabija nepilnu mēnesi. Mēra ievēlēšanai nepieciešama 31 balss, taču, pirms rosināt ārkārtas sēdi par priekšsēžā ievēlēšanu, GKR vēlas iegūt iespējami lielāku domnieku atbalstu savam kandidātam.

Top komentāri

Slāvu nodarbinātājs
S
Burovs vadīs šinderu brigādi.
Par atbalstu ir jāmakā
P
vai nu ar amatiem domē vai tās kap[itālsabiedrībās, vai ar pašu deputātu vai viņu radinieku fiktīvu nodarbinātību, vai tā, kā to darta Truksnis - izveidojot katram pozīcijas deputātam pa komitejas vadītāja postenim ar labu algu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas