Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ceļu policija sola plašus reidus, lai neatkārtotos traģiskās brīvdienas

Lai nepieļautu traģisko brīvdienu atkārtošanos, kad avārijās dzīvību zaudēja septiņi cilvēki, ceļu policija jau no ceturtdienas sola plašus reidus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja pārstāve Linda Neimane-Zobena aģentūrai BNS pavēstīja, ka, apkopojot statistikas datus par ceļu satiksmes negadījumiem pagājušajās brīvdienās, konstatēts, ka būtiski palielinājies cietušo un bojā gājušo cilvēku skaits. Laikā no sestdienas līdz pirmdienai Valsts policijā reģistrēti 123 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši 53 cilvēki, bet septiņi cilvēki gājuši bojā.

Reaģējot uz šo situāciju, no ceturtdienas tiks organizēti plaši ceļu policijas reidi visā valsts teritorijā, pievēršot īpašu uzmanību pārkāpumiem, kas saistīti ar transportlīdzekļu vadīšanu alkohola, narkotiku vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Īpašā policistu uzmanības lokā būs agresīvie autobraucēji un autovadītāji, kas pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, jo tieši šie bija galvenie iemesli pagājušo brīvdienu traģiskajiem satiksmes negadījumiem. Tāpat pastiprinātu uzmanību plānots pievērst motociklu vadītāju uzvedībai uz ceļa.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā Diena.lv pastāstīja, ka šogad Jāņu brīvdienās nebūs tik vērienīgu sociālās reklāmas kampaņu kā citus gadus. Tas gan mūs nedaudz baida, jo Jāņu brīvdienas būs garas, norādīja direkcijas preses sekretārs Jānis Aizpors. Šogad Jāņos iekrīt piecas brīvdienas.

CSDD vēl meklē iespējas, kā veidot kampaņu ar minimāliem līdzekļiem, taču šogad uzsvars varētu tikt likts uz internetu. Jauni reklāmas rullīši netiks veidoti, bet varētu atkārtot vecos, minēja J.Aizpors.

Kā zināms, CSDD katru gadu izvērš plašu sociālās reklāmas kampaņu, kurā atraktīvi uzrunā līgotājus, lai tie nebrauktu dzērumā, apdraudot gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas