Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

CVK nelemj par vēlēšanu rezultātu atcelšanu Ogres novadā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma atstāt bez izskatīšanas lūgumu atcelt pašvaldību vēlēšanu rezultātus Ogres novadā saistībā ar aizdomām par balsu pirkšanu. CVK uzskata, ka jautājums par balsu pirkšanu nav tās kompetencē, šāda prasība jāizskata tiesai. Tāpat CVK izskatījusi sūdzību par Liepājas pilsētas vēlēšanu rezultātiem, taču nolēmusi tajā vēl papildus nopratināt lieciniekus.

Atcelt pašvaldību vēlēšanu rezultātus Ogres novadā CVK lūdza „Kristīgi demokrātiskās savienības” deputātu kandidāts Raimonds Pabrieža un partijas „Sabiedrības citai politikai” deputātu kandidāts Edijs Eisaks. Prasību atcelt vēlēšanu rezultātus Ogres novadā sūdzības iesniedzēji pamatoja ar vēlēšanu dienā konstatētajiem balsu pirkšanas gadījumiem par labu Zaļo un zemnieku savienības deputātu kandidātu sarakstam Ogres novada domes vēlēšanās.

CVK sēdē tika secināts, ka sūdzības iesniedzējiem nav iebildumu pret Ogres novada vēlēšanu komisijas un vēlēšanu iecirkņu komisiju darbu, taču tāda vēlēšanu tiesību pārkāpuma kā balsu pirkšana izvērtēšana neietilpst CVK kompetencē. Šī jautājuma izskatīšana pēc būtības ir tiesas kompetence, tāpēc šajā gadījumā sūdzības iesniedzēji ar prasību atcelt Ogres novada domes vēlēšanu rezultātus var vērsties Administratīvajā apgabaltiesā.

Tāpat šodien CVK skatīja vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu Liepājā, jo politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” deputātu kandidāti Sergejs Dikterjovs un Indulis Jankovskis CVK lūdza izvērtēt balsu skaitīšanas rezultātus Liepājas pilsētas 221.vēlēšanu iecirknī. Sūdzība tika pamatota ar politisko partiju apvienības „Saskaņas Centrs” novērotāja Valērija Kuzņecova iesniegumu, kurā viņš norāda uz atšķirībām nodoto balsu skaitā par kandidātu sarakstiem, kuras 221.vēlēšanu iecirkņa amatpersonas sniegušas vēlēšanu novērotājiem un ziņām, kuras ierakstītas šī vēlēšanu iecirkņa balsu skaitīšanas protokolā.

Iepazīstoties ar V.Kuzņecova liecību un 221.vēlēšanu iecirkņa amatpersonu paskaidrojumiem, CVK secināja, ka no saņemtajiem paskaidrojumiem nav iespējams konstatēt, kā radusies atšķirība novērotājam paziņotajos un balsu skaitīšanas protokolā iekļautajos vēlēšanu rezultātos. 

Līdz ar to CVK nolēma atlikt šī jautājuma izskatīšanu līdz ceturtdienai, 18.jūnijam, lai papildus liecību sniegšanai uzaicinātu uz CVK sēdi 221.vēlēšanu iecirkņa priekšsēdētāju un sekretāru, kā arī pārējos vēlēšanu iecirknī balsu skaitīšanas laikā reģistrētos vēlēšanu novērotājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas