Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Daļa Makšķernieku asociācijas valdes norobežojas no pasākuma Doma laukumā

Trīs no pieciem biedrības "Latvijas makšķernieku asociācija" (LMA) valdes locekļiem norobežojas no šajā nedēļas nogalē Doma laukumā plānotā informējošā un izglītojošā pasākuma "Neļauj apzagt savu valsti!".

LMA valdes locekļi Roberts Šiliņš, Egons Simsons un Māris Olte uzver, ka 13.martā Doma laukumā iecerēto pasākumu organizē LMA valdes priekšsēdētājs Alvis Birkovs, nevis LMA, atklātā vēstulē pauž trīs LMA valdes locekļi.

"Mēs, trīs no pieciem LMA valdē ievēlētajiem biedriem, vēršamies pie kopsapulces un paziņojam, ka ar šo noliekam savas valdes locekļu pilnvaras. Savulaik mēs LMA dibinājām ar mērķi apvienot Latvijas makšķerniekus draudzīgā saimē un kopīgi veidot Latviju par bagātu ūdeņu un izglītotu makšķernieku zemi. Kopīgi sargājām nārstojošās zivis, rīkojām sacensības, ierosinājām izmaiņas likumos un darbojāmies sabiedrības izglītošanā," uzsver valdes locekļi.

Lēmumi tika apspriesti valdē, un par tiem tika informēti arī asociācijas biedri.

"Patlaban situācija ir kardināli mainījusies, jo valdes priekšsēdētājs lēmumus ir sācis pieņemt vienpersoniski, nekonsultējoties ar pārējiem valdes locekļiem. Pamata problēmu saskatām apstāklī, ka valdes priekšsēdētājs Birkovs darbojas arī politiskā jomā - viņš ir Vides ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) padomnieks. Tas noved pie LMA kā nepolitiskai sabiedriskai organizācijai nevēlamām un nevajadzīgām situācijām," vēsta LMA valdes locekļi.

Par piemēru viņi min jaunos grozījumus makšķerēšanas noteikumos, kuri stājās spēkā no pirmā janvāra. Izmaiņas, kuras akceptēja valde, krasi atšķīrās no tām, kādas tika pieņemtas, pamatojoties uz apgalvojumu, ka tās ir LMA ierosinātas.

Trīs no pieciem LMA valdes locekļiem uzskata, ka LMA pozīcijas pārāk bieži tiek interpretētas vienpersoniski un ar kaitējumu pašai organizācijai.

"Diemžēl nespējam ar šo situāciju tikt galā saviem spēkiem, tāpēc ka lietas turpina attīstīties nu jau no mums neatkarīgi. Interneta portālā "Diena" un LNT rīta programmā "900 sekundes" 10.martā Birkovs LMA vārdā aicināja visus uz Doma laukumu, kur notiks sabiedrības informēšanas pasākums. Tajā piedalīsies vides inspektori un vides ministrs. Vairums LMA valdes locekļu par to uzzināja no televizora ekrāna. Tāpēc vēršamies pie kopsapulces ar lūgumu šo politisko pasākumu uztvert kā Birkova un nevis LMA organizētu," atklātajā vēstulē pauž LMA pārstāvji.

Šiliņš, Simsons un Olte uzskata, ka līdz minimumam samazināto vides inspektoru izrādīšana Doma laukumā ir vides aizsardzības sistēmas bēdīgā stāvokļa demonstrēšana politiskos nolūkos un ir inspektoru cieņu aizskaroša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas