Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dālderis paliks amatā; pametīs Tautas partiju

Tautas partijas biedrs kultūras ministrs Ints Dālderis nolēmis palikt amatā. Šādu lēmumu viņš pieņēmis pēc konsultācijām ar nozares pārstāvjiem. Viņš arī nolēmis izstāties no Tautas partijas.

"Līdz vēlēšanām daudz kas jāpaspēj," norādīja I. Dālderis LNT raidījumā 900 sekundes. Būtisku darbu vidū viņš nosauca arī Nacionālās bibliotēkas ēkas projektu, kurš "jāuzliek uz jaunām sliedēm".

Viņš atklāja, ka viņu ceturtdien vakarā uzrunājis premjers Valdis Dombrovskis (JL) un viņš nolēmis pieņemt šo piedāvājumu, jo nevēlas pievilt "savus cilvēkus". Viņš saņēmis neskaitāmus zvanus, sava nozīme bijusi arī arodbiedrību izplatītajam paziņojumam par atbalstu. Aicinājumam palikt amatā viņš piekritis, jo politikā nācis ar domu vadīt Kultūras ministriju.

Viņš par šo lēmumu nav konsultējies ar savu partiju un nolēmis no tās izstāties. "Premjers Valdis Dombrovskis mani uzrunāja vakar, mēs satikāmies, vienojāmies par darāmo periodā līdz vēlēšanām, kādi būtu no manas puses nosacījumi. Mani nosacījumi ir tie, ka vēlos palikt bezpartejisks ministrs, nevēlos stāties nevienā citā partijā. Tas arī bija galvenais," skaidro I. Dālderis.

Tautas partija trešdien nolēma atsaukt savus ministrus no valdības, jo to neapmierināja premjera Valda Dombrovska (JL) atbilde uz tās piedāvājumu parakstīt četru punktu vienošanos.

Aģentūra LETA vēstīja, ka pēc neoficiālas informācijas mazākuma valdība plānoja lūgt I. Dālderi palikt amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas