Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Dālderis preses sekretāres atbrīvošanu saista ar taupību, viņa - ar atšķirīgu ētikas izpratni

Lēmums no amata atbrīvot kultūras ministra preses sekretāri Inesi Kreicbergu saistīts ar taupības pasākumiem, turklāt šādu lēmumu ļauj pieņemt arī neatkarība no Tautas partijas (TP).

Šādi Kreicbergas atlaišanu paskaidroja kultūras ministrs Ints Dālderis. Viņš pastāstīja - TP bijusi prasība, ka tās ministriem katram jābūt savam preses sekretāram, kurš veidotu viedokli atbilstoši partijas nostājai.

Taču patlaban, kad Dālderis izstājies no partijas un Kultūras ministrija (KM) meklē iespējas samazināt biroja izdevumus, nolemts, ka vismaz atlikušo laiku līdz pilnvaru termiņa beigām KM varētu iztikt ar viena cilvēka darbu, kas rūpētos par komunikāciju ar plašsaziņas līdzekļiem.

"Neesmu nevienā partijā un negatavojos arī startēt nekur," teica Dālderis, tādējādi apliecinot, ka viņam vairs nav jāsaskaņo savi lēmumi ar kāda politiskā spēka interesēm. Ministrs vien norādīja, ka mēģina optimizēt ministrijas izdevumus un ietaupīt vairāk līdzekļu. Vairāk nevienu gan patlaban viņš neesot plānojis atbrīvot no amata. Līdz ar šo lēmumu ministra birojs esot reducēts līdz minimumam.

Kreicberga pienākumus nepildīs no otrdienas. Uz jautājumu par iemesliem, kādēļ atlaista no darba, Kreicberga vien norādīja, ka "man un klientam bija atšķirīgs priekšstats par to, kas ir ētika darba attiecībās". Plašākus komentārus Kreicberga nesniedza.

Kreicberga kultūras ministra preses sekretāres pienākumus sāka pildīt šā gada janvārī. Pirms tam Dālderim preses sekretāres nebija. Stājoties amatā, Kreicberga paskaidroja, ka pašlaik pēc pērn veiktajām reorganizācijām kultūras nozarē, kad daudz dažādu institūciju nonākušas KM pakļautībā, informācijas daudzums ir strauji pieaudzis, tāpēc svarīgi, lai sabiedrībai viegli būtu pieejams arī ministra viedoklis par aktuālajiem nozares jautājumiem.

Kreicberga amatu saglabāja arī pēc tam, kad Dālderis aizgāja no TP, bet saglabāja ministra krēslu.

Iepriekš Kreicberga piecus gadus strādāja par "Latvijas Pasta" sabiedrisko attiecību vadītāju, bet pirms tam šos pienākumus veikusi Valsts nekustamo īpašumu aģentūrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas