Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Darbam NEPLP konsultatīvajā padomē deleģēts arī Ķīlis

Darbam Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) nesen izveidotajā Sabiedriski konsultatīvajā padomē apstiprinātas jau 35 personas, un paredzams, ka tiks apstiprināti vēl seši pārstāvji, viņu vidū arī antropologs un Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs Roberts Ķīlis, trešdien raksta laikrasts Latvijas Avīze.Konsultatīvajā padomē strādās 41 persona, no tām 35 jau ir apstiprinātas, un paredzams, ka 3.janvārī NEPLP apstiprinās vēl piecus Latvijas Pašvaldību savienības izvirzītos pārstāvjus un R.Ķīli kā antropologu biedrības deleģētu personu.

Konsultatīvā padome ieteiks, kādam turpmāk būt sabiedrisko elektronisko mediju saturam - nodrošinās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā paredzēto sabiedrības līdzdalību sabiedriskā pasūtījuma izstrādē un piedalīsies nacionālās attīstības stratēģijas izveidē. Uz savu pirmo sēdi tā pulcēsies 7.janvārī.

NEPLP dalībai konsultatīvajā padomē savus pārstāvjus bija aicinājusi pieteikt sabiedriskā labuma un citas nevalstiskās organizācijas, kuras darbojas izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā, tāpat mediju profesionālās organizācijas un arī sabiedriskās domas pētīšanas organizācijas. Pieteikumu skaits pārsniedza 40.

NEPLP pārstāve Dzintra Geka kā atbildīgā par sabiedriski konsultatīvās padomes veidošanu atzīst, ka būtu vēlējusies redzēt tajā vēl dažus TV nozares profesionāļus, un teica, ka ir pārrunājusi iespējamo līdzdalību ar Jāni Domburu. Taču juristi esot norādījuši uz varbūtēju interešu konfliktu tiem, kas paši veido raidījumus sabiedriskajai TV.

NEPLP pārstāve Daira Apine atteicās informēt par citiem padomes noraidītajiem kandidātiem, lūdzot gaidīt, līdz neapstiprinātās personas pašas būs saņēmušas 27.decembrī izsūtītās vēstules ar šo informāciju.

Konsultatīvā padome pirmajā sēdē ievēlēs vadības grupu piecu locekļu sastāvā. Paredzēts, ka padome pulcēsies četras reizes gadā. Tās dalībnieki strādās bez atalgojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas