Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Daudzi deputāti izmantos dienesta automašīnu mājupbraukšanai

Nedēļas laikā tiem Saeimas deputātiem, kas vēlas Saeimas autoparka transportlīdzekļus izmantot braukšanai uz un no darba, jāuzraksta iesniegumi, bet daudzi deputāti to jau ir izdarījuši.

Jau rakstīts, ka Ministru kabinets augstākajām amatpersonām atļāvis izmantot dienesta automašīnas arī privātiem mērķiem – braukšanai no mājām uz darbu un otrādi, par to gan maksājot nodokļus.

Kā Saeimas Saimnieciskajā komisijā sacīja tās priekšsēdētājs Vilnis Edvīns Bresis (ZZS), deputāti jau ir informējuši par vēlmi izmantot Saeimas autobāzi arī mājupbraukšanai un par to maksāt nodokļus.

Saskaņā ar Saeimas prezidija apstiprinātajiem noteikumiem par to, kā Saeimas komisijas, frakcijas un deputāti izmanto Saeimas autobāzes autotransportu, parlamentāriešiem mēnesī būs jāmaksā Ls 9,46 iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) un Ls 3,6 sociālās iemaksas par automašīnu ar motora tilpumu līdz 1500 kubikcentimetriem izmantošanu. Ja motora tilpums ir līdz 2500 kubikcentimetriem, deputāti maksās Ls 16,56 IIN un Ls 6,3 sociālās iemaksas, savukārt par tādu mašīnu izmantošanu, kuru motora tilpums ir līdz 3500 kubikcentimetriem, būs jāmaksā Ls 23,66 IIN un Ls 9 sociālās iemaksas. Par jaudīgākām mašīnām IIN apjoms būs Ls 35,49, bet sociālās iemaksas – Ls 13,5.

Ar dienesta automašīnām dienesta pienākumu pildīšanai tiek nodrošināti Saeimas prezidija locekļi, kā arī komisiju un frakciju priekšsēdētāji. Tāpat katrai frakcijai tiek piešķirtas mašīnas «frakcijas darbības nodrošināšanai». Visvairāk spēkratu ir Tautas partijas frakcijai – pieci, bet TB/LNNK un PCTVL frakcijām katrai ir pieejams pa vienam transportlīdzeklim.

Arī lietojot mašīnas dienesta vajadzībām, ir noteikti nobraukuma limiti, un, tos pārsniedzot, jāmaksā 20 santīmi par katru kilometru. Piemēram, Saeimas prezidija locekļiem šis limits ir pieci tūkstoši kilometru mēnesī, bet Saeimas frakcijām – trīs tūkstoši kilometru mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas