Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Daugavas vanagi pārsūdzēs lēmumu par 16.marta pasākumu aizliegumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tvaika iekas sanitaars
T
Padomju Savieniibaa visa veesture, ieskaitot militaaro, bija ideologizeeta. Atsauksmes ne tikai par ienaidniekiem, bet arii par rietumu sabiedrotajiem driiksteeja buut tikai naidiigas vai ironiskas. Ja kaads nosauktu par varonjiem britu vai francu kuga apkalpi, nemaz nerunaajot par vaaciesiem vaio japaanjiem, tas buutu PSRS meeroga skandaals. (Igors Bunics) Eiropaa, ieskaitit Vaaciju, izdod militaari veesturisko un militaari tehnisko literatuuru par visu laiku visaam armijaam un nav aizliegto teemu. Krievijaa tas pats. Taapeec nav saprotami dazu biedru meeginaajumi Latvijaa veidot PSRS, kur tikai krievu un padomju karaviirus driikst piemineet ar labu. Latviesu veesture ir taada, ka vairums latviesu karaviiru ir karojusi zem citu valstu karogiem. Tas ir fakts un mees no taa nekur neaizbeegsim. Pareizaak sakot, JUUS no taa neaizbeegsiet.
LAIMA
L
Kas ir tie ar nagaikaam,kas1905.gadaa apspieda zemnieku nemierus Latvijaa?
Dr.xy
D
Secinajums ir tikai viens,tie kuriem ir darga Latvijas valsts un latviesu tauta,16.marta ir jabut pie musu Brivibas pieminekla.Neapkaunojiet musu vectevu un tevu pieminu,kuri atdeva savas dzivibas Brivibas Cinu laika,kad vini un visa latviesu tauta radija Neatkarigu Brivu Latviju,kura mes visi varam dzivot ari sodien,ja mes ar visiem spekiem cinisimies par musu Latviju un tautu pret musu ienaidniekiem .
Kalvis
K
>>> Latviešu iekļaušana tautai naidīgajā SS karaspēkā ir smags pazemojums un apgrūtinājums satiksmē/sapratnē ar citām tautām. Leģiona traģiskais liktenis nav pārvarāms, ne toreiz sekojot, ne tagad turpinot mūsu tautas interesēm svešu propagandu ====== Neviens jau te arī neturpina nacistu propagandu. Un tieši tādēļ nav vietā turpināt arī "antifašistu" jeb izkropļotu PSRS propagandu. >>> Leģions ir radies noziedzīgā kārtā, pārkāpjot starptautiskās tiesības. Par šo starptautisko tiesību pārkāpšanu ir atbildīgi arī visi okupācijas laika latviešu brīvprātīgie politiskie darbinieki, vācu mērķu sekmētāji, šai gadījumā - Dankers, Banderskis un citi augstākie virsnieki. ======== Par to jau neviens nestrīdas - nevajag okupētu zemju iedzīvotājus iesaukt okupētājvalsts karaspēkā. Bet tieši tas pats attiecas arī uz PSRS bruņotiem spēkiem. Un neviens nedodas 16.martā pagodināt "Banderski" (laikam latviešu leģiona ģenerālinspektoru Rūdolfu Bangerski) un visus tos, kuri kara laikā nodarbojās ar mobilizāciju spaidu kārtā. 16.martā mēs pieminam leģiona cīnītājus, kuri bija spiesti paklausīt mobilizācijas pavēlēm.
Déjà vu
D
13. marts 2006 12:41 Rīgas domes komisija pirmdien nolēma neļaut rīkot leģionāru atceres pasākumus, kas plānoti 15. un 16.martā, portālu “Delfi” informēja Rīgas domes izpilddirektors Ēriks Škapars (JL). Savukārt pasākumu pieteicēji leģionāru atceres pasākumus plāno veikt arī bez domes atļaujas."
amis
a
Nu gan Tu vecīt iebrauci auzās apgalvojot ka leģions ir radies noziedzīgā kārtā. Tas tika radīts pēc tiešas Hitlera pavēles. Un ja tai Tu mēģinātu pretoties tad nonāktu īstā koncentrācijas nometnē, nevis kādā 'Darba Nometnē' kā Salaspilī. iesaku Tev izlasīt vēstures profesora, A. Ezergaiļa grāmatu... Stockholm Documents, The German Occupation of Latvia 1941-1945. What Did America Know? Tad Tu uzzināsi ka friči pat noteica cik par katras kvalitātes zārku var prasīt, cik par matu griešanu un cik par sieviešu apakšbiksīšu mazgāšanu. Vari jau smieties, bet tā tas tiešām bija. Zinu, tajā laikā vēl Latvijā skolā gtāju. Ja tu tos noteikumus pārkāptu, nonāktu darba nometnē Salaspilī [Vai brīnums ka VVF to ta dēvēja???] Protams tur izklāstīti arī visi pārējie okupācijas notikumi. Šajā sakarā arī bijušie baltiešu leģionāri tika pieņemti paramilitārā sardžu dienestā. Jo jau pirms Nirnbergas tiesas lēmumiem Rietumu sabiedrotie skaidri visu par baltiešu leģioniem zināja. Pēc kara leģionāri tik kādu gadu pavadīja gūstekņu nometnē, kur arī Daugavas Vanagu organizācija tika dibināta, Vai vari to iedomāties kādā pēckara PSRS lēģerī??? Ja leģionāriem šodien Latvijā nav pārāk laba slava, tas jūs pašu latviešu nopelns ar dāsnu žīdu un krievu palīdzību. Otru grāmatu kuru Tev iesaku izlasīt un labi iegaumēt ir NAZI SOVIET DISINFORMATION About the holocaust in Nazi Occupied Latvia. Daugavas Vanagi; Who are they - Revisited. Šī arī no Ezergaiļa sarakstīta... Kāpēc iesaku taisni Ezergaili... tāpēc ka viņš sastrādājās ar žīdu holokausta muzeju Wašingtonā un Yad Vashem Izraēlā. Sarakstīja arī Holokausts Latvijā,... tātad vari ticēt kas tur par žīdu šaušanām, policijas bateljoniem, leģionu un DV rakstīts. Abas grāmatas vari Okupācijas Muzejā dabūt. Īsumā ko gribu teikt... pirms Tu blamē latviešus, pamācies vēsturi.
Memory
M
Kalvis:''Vai ar šo tiek domāts, ka leģionāriem it kā nebija tiesību karot ārpus Latvijas robežām -...'' -Haralds Biezais: ''Leģions ir radies noziedzīgā kārtā, pārkāpjot starptautiskās tiesības. Par šo starptautisko tiesību pārkāpšanu ir atbildīgi arī visi okupācijas laika latviešu brīvprātīgie politiskie darbinieki, vācu mērķu sekmētāji, šai gadījumā - Dankers, Banderskis un citi augstākie virsnieki. Leģiona lielajiem dzīvā spēka zaudējumiem ir ilgstošas postošas sekas tautas dzīvē. ( Latvija kāškrusta varā. Sveši kungi, pašu ļaudis)
Memory
M
DER APJĒGT - '' Latviešu iekļaušana tautai naidīgajā SS karaspēkā ir smags pazemojums un apgrūtinājums satiksmē/sapratnē ar citām tautām. Leģiona traģiskais liktenis nav pārvarāms, ne toreiz sekojot, ne tagad turpinot mūsu tautas interesēm svešu propagandu ''. Haralds Biezais ' Latvijas kāškrusta varā. Sveši kungi, pašu ļaudis '. DER APJĒGT - kāpēc Eiropas civilizētās valstis mūs nesaprot ( īpaši Vācijā ).
Kalvis
K
>>> VAJAG zināt - kur un kāpēc sāka atzīmēt 16.martu - un kāpēc to svītroja no Latvijas republikā svinamo dienu kalendāra. ===== Domāju, ka ir pareizi, ka svītroja. 16.marts ir daļai sabiedrības svarīgs piemiņas datums, kad pieminam karavīrus, nacionālos partizānus un citus cīnītājus pret boļševismu. Bet to nav nekādas vajadzības svinēt valstiski vai ar izejamām dienām. 16.marts nav nedz Jāņi, nedz Jaunais gads. Kuru politiķi Jūs, Memory, vēlētos redzēt obligātā 16.marta Saeimas un valdības pasākumā pie Brīvības pieminekļa? Vinetu Veldrii? Arti Pabriku? Ja viņi vēlas šo datumu atzīmēt privāti - tā ir cita lieta. Bet oficiozs svinīgums šādās reizēs nepavisam nav vajadzīgs. Nav vajadzīgi populistu politiķi, kuri savā starpā sacenšas, kurš vairāk nofotografēsies ar sirmajiem karavīriem fonā.
Kalvis
K
>>> SAŅEMT tās pašas, ko ''aukstā kara'' piekritēji saņēma 1952.g. šodienas vienotajā Eiropas Savienībā būs pagrūti. ====== Eiropas Savienības līmenī nekad nenodarbosies ar tādām lietām, kas pēc būtības ir Rīgas pašvaldības policijas priekšnieka kompetencē. Ja mēs paši ļausim, ka mūs dažādi vietēja mēroga birokrāti stumda pēc savas patikas - Briselē nevienam tas pēc būtības nerūp. Jāpaliek būtu pie tā, ka karavīru piemiņas datumu atzīmēšana ir normālā sabiedrībā vajadzīga un derīga lieta. Tā nav nekāda vēstures pārrakstīšana, vēršanās pret citām tautām vai tml. Vienkārši pienācīgs cieņas apliecinājums mūsu karavīriem. Viedokļi ikvienā sabiedrībā drīkst atšķirties - un tas ir tikai normāli. Bet normāli ir arī tas, ka mēs varam sadzīvot, nav jāgrūstās - un mums visiem mūsu zemē pietiek vietas. Var būt tādi piemiņas datumi, kuri izraisa neviennozīmīgu reakciju - un arī tas ir normāli. Bet ja drīkstētu atzīmēt tikai absolūti "baltus un pūkainus" militārās atceres datumus, tad taču skaidrs, ka nevarētu atzīmēt nevienu no tiem - nevarētu doties ne uz kapiem, ne pie pieminekļiem vai mūžīgās uguns. Visiem attiecīgos kalendāra datumos būtu jāsēž mājās. Esmu dzirdējis prātuļojumus, kas aicina uz "maiņas darījumu" - sak, ja vieni atteiksies no 9.maija svinēšanas, tad otri atteiksies no 16.marta. Tas viss ir bleķis. Neviens ne no kā neatteiksies - vēl vismaz dažas paaudzes. Būs vien visiem kaut kā kopīgi jāsadzīvo. Konkrēti man šie ir ne tikai abstrakti prātojumi, bet arī konkrētas ģimenes atmiņas. Par manu vectēva brāli, par mammas brālēniem, u.c. Manas vecākās radinieces šos cilvēkus labi atceras. Tā vēl ir dzīva tautas vēsturiskā atmiņa. Un te nav runas par kaut kādu "auksto karu". >>> pirmoreiz darbojās kopīgi Austrumu frontē pie Veļikajas upes pret Sarkano armiju.(iz Vikpēdijas). ===== Vai ar šo tiek domāts, ka leģionāriem it kā nebija tiesību karot ārpus Latvijas robežām - ka šādas tiesības ir tikai okupācijas varām? 2.pasaules karu sāka ne jau Latvija, bet Hitlera-Staļina pakts. Turklāt ikviens, kurš kara laikā ņem rokā ieročus, skaidri apzinās, ka arī uz viņu var šaut. Tas vienādā mērā attiecas gan uz Sarkano armiju, gan arī uz leģionāriem.
Memory
M
KĀDAS tiesības vēlas 'Kalvis' ? SAŅEMT tās pašas, ko ''aukstā kara'' piekritēji saņēma 1952.g. šodienas vienotajā Eiropas Savienībā būs pagrūti. ''Pirmoreiz to kā piemiņas dienu 1952. gadā ierosināja atzīmēt bijušo leģiona karavīru organizācija "Daugavas Vanagi", jo 1944. gada 16. martā abas Latviešu leģiona divīzijas (15. divīzija un 19. divīzija) pirmoreiz darbojās kopīgi Austrumu frontē pie Veļikajas upes pret Sarkano armiju.(iz Vikpēdijas).
Memory
M
Kalvis:''(..) Bet mums vajag tādas pašas tiesības.'' - TĀPĒC JAU ikgadu 11.novembrī piemin ne tikai Brīvības cīņās kritušos. VAJAG zināt - kur un kāpēc sāka atzīmēt 16.martu - un kāpēc to svītroja no Latvijas republikā svinamo dienu kalendāra.
Kalvis
K
Gluži manas domas! Agrākos gados gāju kādu stundu pirms oficiālā pasākuma (vai arī pēcpusdienā) nolikt ziedus - man gribējās pieminēt savus radiniekus, kuri kalpoja leģionā, bet negribējās redzēt "antifašistus" un citus protestētājus, jo man nevienam nav nekas nebija jāpierāda. No otras puses, ja mūsu tautai atkal kaut kādi sveši spēki neļauj pulcēties, tad tas ir nepareizi. Un pret to var iebilst tikai vienā veidā - masveidīgi pulcējoties mierīgam 16.marta gājienam. Vēsturiski svarīgu piemiņas datumu atzīmēšana, arī kritušo karavīru pagodināšana ir pašsaprotama lieta visās civilizētās valstīs. Mums nevajag lielākas tiesības kādas ir citiem Latvijas pilsoņiem atzīmējot viiņiem svarīgus datumus. Bet mums vajag tādas pašas tiesības.
antiņš
a
Ne reizi neesmu piedalijies 16. marta pasakumos. Nu t.s. antifašistu uzdarbošanās un Ušakova tuvredzīgā politika liek man nopietni apsvērt piedalīšanos. Tieši Ušakova un reakcionāro spēku sadarbība vienotā blokā liek to apsvērt. Ja Ušakovs saka - aizliegsim 9. maiju un 16. martu, tad varam tā vienoties, bet citādi nekādi.
vesture
v
Tas,kas notiek Latvija ap legionaru pieminas dienu, kad zidi un krievi pazemo Latvijas valsti starptatuiskaja sabiedriba un lidz ar to latviesu patriotus ir alkatigas, nekaunigas, ciniskas, augstpratigas W.Freibergas nopelns, kura aizliedza 16. marta atzimet legionaru pieminas dienu un kura veleja ap Brivibas pieminekli uzstatit metala zogu, lai latviesi 16. marta tiktu pazemoti un apkaunoti un, lai latviesi nevaretu noklut pie Bbrivibas pieminekla. Vai atceraties, ka taja gada latviesu patrioti ziedus, kuri bija paredzeti nolikt pie Brivibas pieminekla, izvietoja uz metala rezgu rezga sienam,kuras tika ustaditas pec W.Freibegas paveles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas