Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

De facto: bonusi lielveikalu ķēdēm pastāv un sasniedz pat 20%

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bezdievis
B
Vispār jau ir ārkārtīgi liela atšķirība starp uzcenojumu un peļņu pēc nozīmes! Googlē peļņu var ātri atrast: "Lietuvas mazumtirdzniecības tīkla operatorkompānijai "Maxima grupe" piederošā veikalu ķēde "Maxima Latvija" pērn strādājusi ar 14,7 miljonu latu lielu peļņu."
lol
l
Komunistiskie latvieši komentos uzdarbojas, ha. Kapitālisms tūlīt sabrukšot... ka tik ne tā... Kāpēc tie cilvēki vispār to pienu ražo, ja var neražot? Vai tad cita vieglāka darba nav? Jeb varbūt tomēr var nopelnīt iztikai? Pēc NVA datiem katru mēnesi darbā iekārtojas 5000 cilvēku. Kāpēc turpināt strādāt zem "pašizmaksas"? Jeb varbūt nejēdz, ko runā? Tas retorisks jautājums...
...
.
pienu vairs nepērku. tikai tad, ja ir iespēja dabūt lauku pienu pa taisno. To sūdu ko tirgo par 0.60+ ls var nopirkt tikai idiots, kas nemīl naudu
srr
s
nu laikm gan ir starpiiba, kaadu uzcenojumu liek meebeljveuikali, kur nopeerk dazhus gabalus [un labi veel ja taa] dienaa, un piena tirdznieciiba, kur "oborots" ir 10x lielaaks (un vietas aiznjem 10x mazaak) - te patieshaam buutu jaapmierinaas ar 5%..!
1%
1
Kāda tad ir Rimi un Maxima peļņa?
Bezdievis
B
Ko tu pīpē?
1%
1
Tirotāja peļna ir labi ja 1-2%, par 5% pat neviens nesapņo.
Bezdievis
B
Ļoti labs jautājums, kuru ar vien vairāk un biežāk vajadzētu jautāt šiem uzņēmumiem.
mazais veikaliņš
m
Kapēc Laima , Latvijas balzams, Lido, Valmieras piens, Dzintars, Staburdze, Apsara, Ķekava firmas veikalos cenas ir vel augstākas kā lielveikalos?
Inese
I
Kurš tev traucē uztaisīt savu veika kur uzcenojums ir 5%? Bet nejau tāds kā tu tagt komadēs kā citiem taistīt biznesu un kādu uzcenojumu likt.
Bezdievis
B
3a) - Nejauc ražotāja cenu ar veikala cenu. Latvijas preces veikalos ir ļoti dārgas dēļ tirgotāju naudaskāres. To var redzēt kaut vai ar apģērbu tirgu. Rietumos jaunā kolekcija firmas veikalos maksā dārgi, pēc kāda laika viņi to kolekciju nodod Outlet veikaliem par lētu naudu. Un tā tur var nopirkt labus brenda džinsus par latiem 15. Latvijā veikali iepērk novecojošos modeļus par outlet cenām, bet pārdod kā šī gada kolekcijas drēbes par 30 Ls, 50 Ls un vairāk. Un te nav sakars ar ražotāja cenu, bet gan tirgotāju negausību! Krekliņus, kuri ārzemēs maksā 5 Eiro Latvijā tirgo par 15 Ls! Pie tam Latvijā vēl pamanās starp tiem 15Ls krekliņiem iebāzt vēl lētākus un nekvalitatīvākus sū***, kas izjūk jau pēc pirmās mazgāšanas! 3b) - Lietuviešiem ir savi lielie lielveikalu tīkli, kuri nodarbojas ar lietuviešu preču pārdošanu. Es domāju, ka MAXIMA nodrošina lielāko daļu pārtikas eksportu no Lietuvas uz Latviju. RIMI ar Supernetto atbalsta somu un igauņu ražotājus. Tāpēc šajos veikalos igauņu vai somu piena produkti vienmēr ir lētāki nekā Latvijas piena produkti. Uzskatu, ka tā ir vislielākā Latvijas ražotāju problēma, ka nav savu veikalu, nav vietēju lielu lielveikalu tīklu, kuri būtu ieinteresēti eksportēt Latvijas preces. Ja letiņiem būtu savs lielveikalu tīkls, kurš būtu veiksmīgi ielauzies arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Zviedrijas tirgos, tad mūsu pārtikas preču eksports augtu griezdamies!
Okudzawa
O
Ar likumu konkrētām precēm jānosaka uzcenojuma griesti. Pārtikai (maizei, pienam, gaļai) tas būtu normāli. Ja likumdevējs neko nedarīs, tas droši vien beigsies bezprecedenta situācijā.
Bezdievis
B
Nu ko var gribēt? Arī Pirmajā Latvijā bija problēmas ar lielveikalnieku nerimstošo apetīti. Tāpēc toreiz taisīja kooperatīvu veikalus, patērētāju biedrību veikalus un tamlīdzīgi, kas sakārtoja tirgu ar normālu konkurenci. Latvijas problēma ir tāda, ka mums ļoti Dominē nedaudzie tīkli, kas iespējams vienojas par cenu politiku savā starpā. Maxima, Rimi (kopā ar Supernetto). Ieteiktu Latvijas ražotājiem beidzot samesties kopā un uztaisīt savu veikaliņu tīklu. Tad Maxima un Rimi nevarēs viņiem diktēt savus noteikumus!
laiks
l
personīgi pārliecinājos, ka Grīvas mēbeles no vietējā ražotāja iepirktos izstrādājumus - konkrēti krēslus un galdus - pārdod ar 50% piecenojumu!
laiks
l
šī situācija jau sen bija jākar pie lielā zvana un nekavējoties jāpārtrauc - NEKO NERAŽOJOŠIE, pie kam ārvalstu, badīgie tirgoņi jānoliek pie vietas! Normāli tirgotājs drīkst pretendēt uz 5% no preces mazumcenas, bet ne vairāk, jo viņa pienesums produkta izveidē ir NULLE! Nekādu slepeno līgumu, nekādu atmaksātu bonusu un nekādu tirgotāju diktētu noteikumu ražotājam!!! Tā tik vēl trūka - kā padomijā - veikala pārdevēja ir centrālā persona, kas iedzīvojas no deficīta, diktē noteikumus un tiek pielūgta! Murgs kaut kāds! Preces cenai ir jāatspoguļo tās radīšanā ieguldītais darbs, nevis jākalpo alkatīgu pašmāju liekēžu barošanai. Mainiet šādu likumdošanu, kas lobē tirgoņus, bet izgriež rokas ražotājiem un pārstrādātājiem!! jau atkal kārtējais Latvijas nespēks, nesapratne par lietu patieso kārtību un nevēlēšanās zagļiem pateikt, ka viņi ir zagļi. Tieši tas pats, kas banku sektorā - lobijs spēcīgs, Tverijoni klausās muti pavēruši, kā Dievu to kungu, rezultātā - bankas Latvijā apkāš klientus kā nekur Eiropā, kā nevar to atļauties savās mītnes zemēs! Muļķu un bailuļu valstībā tāda Latvija!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas