Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Decembrī patversmēs izveidotas papildus 129 vietas

Pērn decembrī Rīgas patversmēs un sociālās rehabilitācijas centros palielināja kopējais vietu skaits līdz 743 vietām, kas ir par 129 vietām vairāk nekā iepriekšējā gadā, portālu Diena.lv informēja Viktors Daugmalis.

Lielākais cilvēku skaits patversmēs Rīgā un centros bija 2010. gada decembrī – 678, informēja V.Daugmalis.

Rīgas patversmes Dienas centru Katoļu ielā 57 oktobrī apmeklēja no 95 līdz 170 cilvēkiem dienā, novembrī darba dienās vidēji 156, savukārt decembrī darba dienās uzturējās vidēji 187 apmeklētāji. No pakalpojuma saņēmējiem 50%  ir darbaspējīgi nestrādājošie, 39% pensijas vecuma cilvēki, 11% personas ar invaliditāti.

Rīgas patversmes struktūrvienība – Mobilā brigāde ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem vidēji mēnesī saņēma 88 tālruņa zvanus par cilvēkiem, kuri uzturas dienas un nakts laikā dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, t.i., uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, sniedza konsultācijas 204 cilvēkiem, pārveda uz patversmēm vai uz ārstniecības iestādi 132 cilvēkus.

Rīgas Pašvaldības policija no 1. oktobra līda 31. decembrim cilvēkus uz naktspatversmēm nogādāja  554 reizes, kas ir divreiz lielāks skaits nekā līdzīgā laika posmā iepriekšējā gadā.

Rīgas dome līdzfinansē zupas virtuves pakalpojumu līdz 900 porcijām dienā piecas reizes nedēļā četrās vietās Rīgā (Āgenskalna tirgū, Krišjāņa Barona ielā 56, DC Katoļu ielā 57 un aukstajā gada laikā papildus arī Čiekurkalna tirgū, Ropažu ielā 70). Pārskata periodā organizācijas ir izdalījušas 52 961 porcijas, kas ir par 27 361 porcijām vairāk nekā līdzīgā laika posmā iepriekšējā gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas