Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Delna atzīst, ka nav pietiekami uzraudzījusi lielo kultūras objektu tapšanu

Ierobežoto resursu dēļ 2008.gadā Sabiedrība par atklātību Delna nav pienācīgi uzraudzījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas un citu kultūras objektu projektu attīstības gaitu. Delnas direktore Laura Miķelsone, kura tajā laikā organizācijā gan nestrādāja, Dienai atzina, ka 2008.gadā Delna bijusi «uz sabrukuma robežas», tāpēc aktīvu uzraudzību pār aģentūras_ Jaunie Trīs brāļi _projektiem atsākusi 2009.

gadā, kad vērsa sabiedrības uzmanību uz slepus noslēgto līgumu par Akustiskās koncertzāles projektēšanu. Runājot par to, kā patlaban notiek Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta uzraudzība, L.Miķelsone izteicās, ka pēdējā pusgada laikā notikušas «sliktas projekta vadības lietas,» jo pēc _Jauno Trīs brāļu_ likvidācijas nav gūta pārliecība, ka Kultūras ministrija izvērtējusi visus juridiskos un ekonomiskos riskus. «Ir jārisina spēcīgas sarunas ar būvniekiem, jāizmanto visi mehānismi, lai ēku padarītu lētāku. Ir svarīgi, kas būs jaunais projekta vadītājs un vai viņš izanalizēs visas tāmes pozīcijas, izvērtēs visas izdevumu samazinājuma iespējas,» norādīja L.Miķelsone.Jau ziņots, ka Valsts kontrole (VK) savā revīzijā nonākusi pie secinājuma, ka aģentūras _Jaunie Trīs brāļi_ (J3B) noslēgtais būvniecības līgums par 135,3 miljoniem latu nenodrošina Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jeb _Gaismas pils _uzcelšanu par iespējami mazāko cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas