Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Delna: Mozgis neizdarīja visu iespējamo

Nav gūta pārliecība, ka pēc korupcijas skandāla novembra sākumā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadība ir darījusi visu iespējamo, lai novērstu līdzīgu situāciju atkārtošanos nākotnē – secinājusi sabiedrība par atklātību Delna pēc pirmdien notikušās sarunas ar BKUS valdes priekšsēdētāju Dzintaru Mozgi un valdes locekli un administratīvo direktoru Egilu Lavendeli.

Delna uzskata, ka pēc korupcijas skandāla slimnīcā, vadītājam Dz.Mozgim bija jāaptur uzsāktās būvniecības iepirkumu procedūras, lai izvērtētu to likumību un novērstu aizdomas par korupciju citos slimnīcas iepirkumos.

Diena jau rakstīja, ka pēdējā BKUS rīkotajā būvdarbu konkursā uzvarēja Rīgas firma Pamats, kura minēta korupcijas skandālā par senāku BKUS iepirkumu. Šīs firmas lielākais īpašnieks Aleksandrs Kreicers tiek turēts aizdomās par iespējamām koruptīvām darbībām. Šajā skandālā iesaistīts arī slimnīcas valdes loceklis Arnis Kramzaks un būvuzraugu Projektu vadības un attīstības birojs (PVAB) valdes loceklis Raitis Muižnieks.

Zīmīgi ir tas, ka pēdējā iepirkumu konkursā, kurā atkal uzvarēja Rīgas firma Pamats, PVAB piedalījās tehniskās specifikācijas izstrādē kopā ar iepirkuma komisijas sākotnēji vadītāju A.Kramzaku. Viņa darbs iepirkuma komisijā tika apturēts vien tad, kad A.Kramzaku aizturēja KNAB. Šobrīd A.Kramzaks, tāpat kā R.Muižnieks un A.Kreicers atrodas apcietinājumā, visi trīs tiek turēti aizdomās kukuļošanas skandālā BKUS.

Uz šiem apstākļiem uzmanību vērsa arī Delna, tiekoties ar Dz.Mozgi un E.Lavendeli. Delnai Dz.Mozgis esot atklājis, ka pēc iepirkumu komisijas priekšsēdētāja A.Kramzaka arestēšanas, iepirkumu komisijas sastāvs netika nomainīts, par komisijas priekšēdētāja pienākumu izpildītāju kļuva cits šīs komisijas loceklis un komisija no četriem locekļiem saruka līdz trim. Slimnīcas vadība to pamatojusi ar administratīvo resursu trūkumu.

«Ņemot vērā, ka janvārī noslēgtā iepirkumu konkursa organizēšanā, kurā atkārtoti uzvarēja SIA Rīgas firma Pamats, bija iesaistītas personas, kas tika apcietinātas saistībā ar novembra korupcijas skandālu, šis iepirkums rada aizdomas,» uzsvēra Delnas padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Tāpat Delna uzskata, ka pašreizējais normatīvais regulējums ļauj iepirkumu konkursa nolikumā ietvert pretkorupcijas kritēriju, kā arī prasību par veiksmīgu iepriekšējo sadarbību, tādējādi izvairoties no pretendentiem, pret kuriem bijuši iebildumi vai tie iesaistīti skandālos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas