Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Delna: Saeimas atklātie balsojumi veicinātu deputātu atbildību

Sabiedrības par atklātību Delna direktors Kristaps Petermanis ir pārliecināts – parlamentā jāatsakās no aizklātiem balsojumiem par augstu amatpersonu apstiprināšanu amatā.Pēc Saeimas negatīvā balsojuma par Juridiskās komisijas atbalstīto Augstākās tiesas (AT) tiesneša amata kandidātu Andreju Judinu, Delnas direktors K.

Petermanis teica, ka nepieciešamas būtiskas izmaiņas augstu valsts amatpersonu apstiprināšanas kārtībā. "Ir nepieciešams atteikties no aizklāta balsojuma par kandidātiem uz šiem amatiem, un jānosaka periods starp personas nominēšanu amatam un Saeimas balsojumu par šo kandidatūru, lai ļautu sabiedrībai izvērtēt kandidātus, bet deputātiem - skaidrot savu nostāju," secina K.Petermanis. Viņš uzskata, ka deputātiem jābalso atklāti: "Politiķu pieņemtie aizklātie, neargumentētie balsojumi, kas ir pretēji profesionāļu iepriekš paustajam vērtējumam, rada iespaidu par politisku iejaukšanos tiesu varas darbā un apdraud tiesu varas neatkarību."Līdzīgu viedokli pauda Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Ilma Čepāne (Vienotība). Viņa atzina, ka A.Judins būtu piemērots AT tiesneša amatam, bet viņa neapstiprināšana varētu būt saistīta ar kandidāta publiskajiem viedokļiem par dažādiem aktuāliem jautājumiem tieslietu jomā. "Tas ir kārtējais apliecinājums tam, ka nepieciešams atklāts balsojums," uzsvēra I.Čepāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas