Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Deputāti izvairīgi vērtē iespēju viena bērna ģimenes atstāt bez pabalsta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
.,.,.,.,.,.
.
nau smuki domajiet ko darat pardodiet savus bagatos ipasumus,samaziniet sev algas nejau mazuliem atnemat pedejo naudu .ar kuru vietu jus domajiet
stulbais
s
“Vienotības” deputāts Andris Buiķis, kas arī vairāku bērnu tēvs," no kuriem vismaz viens ir bijis pamests un pastrādājis traģisku noziegumu...
Fakts
F
Bērns valstij ir tikai tad, ja viņam ir 3 galvas
Mārīte
M
Man ir viens 90. gados dzimis bērns. Tajā laikā dzimušie bērni valstij nebija vērtība, valsts māmiņai par bērna audzināšanu līdz gada vecumam maksāja 12 Ls mēnesī (valsts pabalsts bija 3 Ls). Tie bija mūsu vienīgie iztikas līdzekļi, bērnu audzināju viena. Arī tagad mans bērns valstij vairs nešķiet vērtība... šobrīd tie 8 Ls mēnesī nav izšķirošie manā budžetā, valstij nodokļos gadā samaksāju tūkstošiem latu, bet valstij manam bērnam ir žēl 96 latu gadā, par kuriem vismaz mācību grāmatas var nopirkt vai samaksāt par pusdienam skolā.
Anita
A
Ģimenes valsts pabalsti pienāks visiem bērniem vienādi. Ja kāds vecāks uzskata, ka viņam nevajag šo pabalstu, viņš var iet uz VSAA un atteikties no ģimenes valsts pabalsta.
Digmārs
D
visi tie skolotaaji, kuri mani maaciija sen nomiruši, mees biijaam 2 beerni, maate muus uzaudzinaaja bez neviena pabalsta, bija briiži kad eedaam balandu, arii zupu no biešu lapaam,ja tajos laikos buutu gaidiiti pabalsti tad liela daļa buutu vienkaarši nomiruši bada naavee, nu ceriet vien uz valsti, kurai nav ko dot, varbuut saaksiet beidzot domaat un iebalsosiet atpakaļ teepistus, tie baros juusu beernus, taisiet uz nebeedu...
nu-nu
n
Ja reiz valsts pabalstu jau ir piešķīrusi tad vai ir pamats atņemt? Man ir viens bērns un vīrs paralizēts uz gultas, tādēļ strādāju uz minimālo algu, bet drusku par daudz tie santīmi maznodrošinātam statusam, un tie Ls 8 arī ir vajadzīgi.
dedze
d
Ja maate viena audzina un uztur bernu, tad ari viens berns nonak netaisna situacija, jo ari divu benu vecaki - tevs un maate- tapat katrs uztur vienu bernu. Nez vai ar pabalstu sistemu (8 un nedaudz vel latu vertiba) var atrisinat valsts demografisko sistemu, bet 96 lati gada ir nauda daudzam gimenem un berniem, bet ipasi, ja tikai viens ir stradatajs.
14
1
tu esi lohs , ko tu darītu ja tew butu 3 wai4 berni maza alga wai wispar nebutu darbs ka tu winus pabarotu?ka tu visiem berniem nopirksi drebes ,macibu lidzeklus, est tew pasam nekas nepaliek
:)
:
Vēlme pēc bērniem ir jāizskauž saknē! Lai nemaz nesāk ar pirmo būtu jāievieš pirmā bērna akcīzes nodoklis!
berzins
b
japiebilst, ka jaizverte ari sistema, ka tiek noteikts, kuras gimenes ir trucigas, jo gan jau bus kads, kas tikai uz papira ir trucigs, jo nemaksa nodoklus.
berzins
b
merki: - ir nepieciesams atrast 50 miljonus: - ir nepieciesams paaugstinat dzimstibu; - gimenem ar berniem nepieciesams atbalsts - citam vairak, citam mazak. gimenem ari ar 1 bernu var but nepieciesams atbalsts, ipasi, ja ir zemi ienakumi. jaunajiem vecakiem ne vienmer dzimst dvini un kamer viens no vecakiem/mate atrodas berna kopsanas atvalinajuma, gimenes ienakumi jau ir mazaki un izdevumi ir lielaki. tad iespejamais risinajums varbut butu saglabat pabalstu 1 berna gimenem lidz noteiktam laikam (piem., kamer viens no vecakiem atrodas bernina kopsanas atvalinajuma, bet vera nemot ari gimenes ienakumus) un pieskirt pabalstu gimenem ar 2+ berniem, tadejadi ari varbut motivejot palielinat dzimstibu.
Skolotājs
S
Puikiņ, varbūt nespried par lietām, kamēr Tavs krāniņš vēl nav izaudzis. Ej, skolojies, iemācies vismaz trīs vārdus salikt kopā bez kļūdām, un tad, vismaz trīs reizes iepriekš apdomājis, nāc ārā ar savu sakāmo.
Digmārs
D
izlasot komentaarus sapratu , ka briivvalsts laikaa ļaudis ir izlaisti , par saviem beerniem nemaz neprot gaadaat , ja beernus radiiji , tad zini kaa par tiem ruupeeties un apgaadaa , kaa nav kauna prasiit no valsts beernu naudas ?? tas kaads amats beernu taisiišana???, kautkaa neredzu ar neviebnas iistas daudzbeernu ģimenes , krievu laikos bija maķ geroiņa , tad uz viņiem skatiijaas kaa uz jociigiem jo bija 5 beerni , tagad uztaisa divus un jau daudzbeernu ģimene , šausmas!!!
Namdaris
N
Skatos, klausos, lasu, brīnos un domāju- tā, policistiem, skolotājiem, mediķiem atņēma, tie visi zvēresta saitēm sasieti. nepretojās; pensionāriem atņēma, bet, pa purslām atrāvušies, atdeva atpakaļ, tagad pieķērās visvājākajiem. Domāju, no šiem pa galvu nedabūs, tie nabagi to krupi gan jau norīs. Bet , domājot gājienu uz priekšu, nekādi nevaru ieraudzīt, kam atņemt nākošgad vajadzīgo konsolidāciju ( kontribūciju, obligāciju-sen zināmi termini, tāpēc speciāli lietoju šo galotni). Kas tad notiks? Mans ieteikums, mīļie vecāki, neceriet uz brīnumu, ejiet ielās un ''dodiet pa purnu", citādi valdošie aptīrīs Jūs acu nepamirkšķinādami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas