Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Deputāti nesaskata KNAB vadītāja darbībā pārkāpumus

Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas vadītājs Juris Dalbiņš (TP), apkopojot komisijas deputātu viedokļus par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Normunda Vilnīša iecerēto iestādes reģionalizāciju, otrdien atzina, ka biroja vadītāja lēmums ir bijis pareizs un atbilst likumam par KNAB. Šim viedoklim nepievienojās deputāte Vaira Paegle (PS), kura neesot sadzirdējusi pārliecinošu pamatojumu iecerētajai reorganizācijai. V. Paegle arī uzsvēra, ka valsts pārvaldei nedara godu strīdi starp valsts amatpersonām publiskaja telpā.

N.Vilnītis komisijas sēde apstiprināja, ka starp viņu un KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi ir pretrunas, jo, ja viņa viedoklis atšķiroties, tas tiekot uzskatīts par nepareizu. J. Strīķe bija aicināta uz komisijas sēdi, bet tajā nepiedalījās, jo viņai esot jāveic steidzamas izmeklēšanas darbības, paskaidroja N. Vilnītis.

Vairāki komisijas deputāti uzskatīja, ka par problēmam iestādē tās vadītājam ir pienākums informēt premjeru. J. Dalbiņš sacīja: "Ja kāds cilvēks nevēlas pakļauties iestādes vadītājam, tad vadītājam likumā noteiktā kārtībā ir tiesības šo cilvēku no amata atbrīvot". Komisijas vadītājs pieļāva iespēju, ka premjeram Valdim Dombrovskim (JL), kurš apturēja iecerēto reformu, nav pilnīgas informācijas par iestāde notiekošo.

Uz sēdi uzaicinātais Juristu biedrības priekšsēdis Aivars Borovkovs atgādināja, ka savulaik bija pretrunas arī starp premjeru Aigaru Kalvīti (TP) un toreizējo KNAB vadītāju Alekseju Loskutovu. Toreiz viņš A. Kalvītim esot sacījis, ka "nedrīkst cilvēku nesaskaņas traucēt valsts darbu". Ja premjers šīs pretrunas nevar atrisināt, tad viņam kā premjeram ir jāaiziet.

Sestdien situācija KNAB tiks vērtēta Nacionālās drošības padomē, kuru vada Valsts prezidents Valdis Zatlers un kurā ir ne tikai Saeimas atbildīgo komisiju priekšsēži, ministri, bet arī tiesībsargājošo iestāžu vadītāji.

Pats N. Vilnītis pieļauj iespēju atkāpties no plānotās biroja reorganizācijas, ja diskusijās pierādītos pamatots iemesls tā darīt, taču pagaidām KNAB šefs turpinās darbu un cer, ka arī padotie pildīs viņa rīkojumus, par KNAB vadītāja teikto vēsta BNS. Viņš pēc diskusijas Saeimā žurnālistiem tā arī skaidri neatbildēja, kādu lēmumu viņš varētu pieņemt attiecībā uz savas vietnieces J. Strīķes rīcību. Atsaucoties uz likumu, kurā KNAB priekšniekam noteikta iespēja gada laikā lemt par rīcību saistībā ar padotā nepakļaušanos, viņš pagaidām pauda cerību, ka J.Strīķe izmantos doto iespēju un tomēr sāks pildīt viņa rīkojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas