Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Diena atceļ eksperimentu, bet ne tā mērķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skolotāja
s
uzaicinu Bojāra kungu uz stundu - kad un kādu - izvēle viņa paša ziņā. atļaušu filmēt un stundu ierakstīt - godīgi, atklāti un legāli :). šodienas skolēns vairs nav tāds, kurš neteiks patiesību jebkuram pieaugušajam, ja tas ienāks skolā un jautās. teiks - visu pie tam - par valdību, skolu, vecākiem, visu sabiedrību, žurnālistiem... ir ļoti liela un dumja kļūda domāt, ka šodienas skolēns tik traki ienīst skolu un skolotājus, ir tik dumjš, lai neredzētu un vismaz neapjaustu sabiedrībā notiekošos procesus. viņš jums pateiks daudz tāda, ko nemaz nevēlēsieties dzirdēt - un lielākā daļa jums pateiks, ka IR PATEICĪGI SAVIEM SKOLOTĀJIEM un ka UZ SKOLU NĀK AR PRIEKU. ak, un ko tad? Bojāra kungs? kurā virzienā tad meklēsiet vainīgos???
SVEIKI
S
VISI GUDREĻI, kas noliek skolu un skolotājus, ieskaitot mantrausi! ...... jūs visi aizmirstat, ka katra situācija ir skatāma kontekstā. skola nevar pastāvēt ar saviem ideāliem arpus visas sabiedrības, sistēmas, faktoriem, kas ietekmē visus, katru no mums, jums, arī skolēnus, visvairāk viņus, jo viņi ir nepieauguši. tad iedomājieties vienu smilšukasti ( skola), kurā sadzīti visi jūsu bērni un daži skolotāji. atnāk viens un aizved kravu smiltis. atnāk cits un ieber smilšukastē kravu atkritumu. kāds nojauc jumtu virs tās, vēl kāds atņem bērniem lapštiņu un spainīti. pa vidam kāds, garāmejot bērniem saka - re, kāda slikta skolotāja - nedod tev ne smiltis, ne lāpstiņu, atrauj iespēju spēlēties un radoši domāt , labi justies. - Vēl kāds cits, garāmejot, iesper dažam bērnam ar kāju. BĒRNI NO TĀ VISA MĀCĀS. MĀCĀS NO PIEAUGUŠAJIEM, NO SABIEDRĪBAS. KAD VIENREIZ TO SAPRATĪSIET??? kādi viņi pēc laika no šīs, JŪSU PAŠU RADĪTĀS SMILŠUKASTES., IZNĀKS? kādi var būt skolotāji, kuriem vieniem pašiem uzkrauts par pienākumu ne vien audzināt un mācīt apkārtējo procesu degradācijas ietekmē cietušus bērnus, bet kuri( skolotāji) visu laiku no malas tiek, to pašu roku, kas izdemolē bērnu smilšukasti, nomētāts ar akmeņiem. sabiedrība, MOSTIES!!! GLĀB SEVI UN SAVUS BĒRNUS! nebūs skolotāju, bardaks būs VĒL LIELĀKS.
DZEELTENĀ
D
DIENA
jej
j
KĀDS KAUNS, DIENA!!! BET NEKO JAU VAIRĀK NO ŠĀDAS LAPIŅAS GAIDĪT NEVAR. VISU TIKAI "PA KLUSO". STUČĪTĀJU PAAUDZI GRIBAT RADĪT? LAI VĒLĀK PAŠIEM TIEM BĒRNIEM KAUNS BŪTU? FUI!!!
x
x
Macibu stunda likumdosanas izpratne nav privata saruna, bet gan publiska uzstasanas. Lai gan etiskie jautajumi par audio vai video ieraksta veiksanu ir tik pat diskutabli ka Neo un Wiki riciba, nekur pasaule nav likuma, kas aizliedz to darit ari bez saskanosanas. Jautajums var but tikai par guta labuma sadali, ja ir guta pelna no ieraksta, un par parejo sini gadijuma skolenu jeb "milulisu cabulisu" tiesibam. Tas varetu but gaimojosi zurnalistiem, ka vinu ietekme uz "jauno pavliku morozovu" audzinasanu tiek salidzinata ar skolotaju ietekmi, kas reali pavada ik dienas pavada daudzas stundas meginot sos bernus ietekmet. Aicinu jus tomer velreiz apdomat vai tas ka skolas turpina macit 20. gadsimta zinasanas 21. gadsimta skoleniem nav lielaks iemesls, tam ka kadam sak niezet nagi noverot un manipulet sos konveijera produktus. Nezinu vai Diena tiesam pa nopietnam bija domajusi kadu noverot, bet tas, ko si eksperimenta pieteikums ir atsedzis musu sabiedriba, ir nopietnu pardomu verts daudzos aspektos.
x
x
Velti tu saja situacija nenoverte skolotaja lomu. Padoma velreiz - vai tas nav pasu skolotajus raksturojos raditajs, ka vinu skoleni ir gatavi sada projekta iesaistities. Man pie pakalas Diena, mani uztrauc kas notiek skola. Un nesac velt vainu uz skoleniem. Par to kas notiek skola atbild pieaugusie! pakausis » x 12.03.2011 15:59 man pie pakaļas tie skolotāji :)
x
x
Ja skolotaji grib manu palidzibu tikt vala no ieredniem un parejiem kontroletajiem - emu gatavs! Bet ja vini grib lai palidzu kaut ko no birokratijas izprasit - lai tie skolotaji padoma velreiz!
x
x
Nu ne! Skolotaji ir gan labi, gan slikti bet ierednus gan turiet pa gabalu no maniem berniem un vinu macisanas. P.S. Un tos skolotajus, kas par katru pikstienu lukojas pec ministrijas instrukcijas - taja pasa maisa ieksa! nu jau 12.03.2011 23:57 ..ministrijas neskaitāmie speciālisti izstrādātu mūsdienīgu mācību priekšmetu saturu, universālus metodiskos, mācību materiālus . Organizētu regulāru, bezmaksas skolotāju apmācību, lai pilnveidotu savu profesionālo kvalifikāciju
cita
c
...Taču ideja par stundas SLEPENU ierakstu man burtiski atgādina tos nelaimīgos skolotājus, kuri slepus uzklausīja skolnieku sūdzības (tenkas, iedomas, ļaunprātīgus izdomājumus) un sev iestāstīja, ka tādā veidā izpaužas viņu autoritāte klases vidē... ...un pieņemšanas stundās nāk bariem pavļiku morozovu... spēj tik reģistrēt nepieciešamo informāciju...tāds darbs...
Igors > nu jau
I
Pie visa - varbūt tas skolnieks nemaz negrib kaut ko iemācīties - varbūt viņam kaut kas cits ir prātā - varbūt viņam vecāki rāda piemēru , kā ar nekaunību un pareizo spiedienu gūt sekmes tur , kur izglītība ir lieka ?
nu jau
n
Varbūt visi kontrolētāji un ekspertu pulki varētu savas pūles veltīt pavisam citām aktivitātēm. Panākt, lai visās skolās tiktu nodrošināts moderns aprīkojums . Lai ministrijas neskaitāmie speciālisti izstrādātu mūsdienīgu mācību priekšmetu saturu, universālus metodiskos, mācību materiālus . Organizētu regulāru, bezmaksas skolotāju apmācību, lai pilnveidotu savu profesionālo kvalifikāciju.Ja tas neuzlabotu izglītības kvalitāti- tikai pēc tam ķertos pie skolotāju izsekošanas. Tā vien liekās, ka ir kāds speciāls uzstādījums-degradēt skolotājus. Pie visām nelaimēm valstī vainīgas divas ļaužu grupas -skolotāji un pensionāri .
kāmis
k
nu ja iet uz skolu par dārgu ir arī citas iespejas. eklase piemēram. seko lidz , ja kas nepatik, vari sāk laicīgi kontaktēties ar skolu.
brīvdienā pie ūdeņiem
b
Nu nevajag jau pārspīlēt. Es domāju normālus nevis klīniskus gadījumus.
evija
e
Briesmīgs foto !
kāmis
k
nu varbūt lētāk ir tad, kad uzzini , ka bērnam šogad nav pamatskolas izlaiduma, jo atstāts uz otru gadu, vai nav pielaists pie viduskolas eksāmeniem, bet lielais radu pulks jau salūgts. (reāli atgadījumi no dzīves). dīvaina izvēle - bērns bezvērtīgāks par nopelnīto vienā dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas