Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Diena iezīmē iespējamās koalīcijas pēc vēlēšanām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
nav citu variantu
n
Vienotība-ZZS-TB/LNNK/Visu Latvijai
sociologs
s
Kaut ko tik murgainu varēja uzrakstīt tikai Pisenieks vai basketbolistu treneris Šenhofs!
lenija9
l
Man nav nekādas ticības ,,Vienotībai,, .Nez kāpēc pareģoju pēc pusgada ,ja ne ātrāk viņi atkal sašķelsies un būs katrs pats par sevi. Nekas nemainīsies!!! Tikai griezīs un griezīs!!! Smieklīga ir ,,Vienotības ,, reklāma radio...mēs pacēlām ekanomiku,samazinājām bezdarbu...u.t.t. KĀPĒC IR TĀ JĀMELO??? Kad nācā JL pie varas viss sākās kā ļaunā murgā ! UN VISPĀR PRIEKŠKAM Latvija iedzīvotāji Jums vajadzīga nauda??? Nevajag tāpēc gatavojaties !!!! Tās vienkārši maciņos vairs nebūs!!!
Realstat
R
objektīvi Atbilstoši jaunākajai SDKS sabiedriskās domas aptaujai, Saeimas vēlēšanās varētu uzvarēt partija "Par prezidentālu republiku", apsteidzot Kristīgos demokrātus. Izmantojot sarežģītu datormodelēšanu ar Microsoft Excel 2003 iebūvēto random funkciju, veikts sevišķi dārgs pētījums, kas ļāvis secināt, ka "Par prezidentālu republiku" varētu saņemt 15.24% vēlētāju balsu, kas varētu partijai nodrošināt 18 vietas Saeimā. Saeimas vēlēšanu rezultātu prognozes: Par prezidentālu republiku 15.24 Kristīgi demokrātiskā savienība 13.69 Pēdējā Partija 13.01 Vienotība 10.31 Visu Latvijai! - TB/LNNK 8.48 Atbildība - sociāldemokrāti 7.95 Saskaņas centrs 6.42 Ražots Latvijā 6.00 PCTVL 5.37 Par labu Latviju 4.78 Daugava-Latvijai 4.61 Zaļo un Zemnieku savienība 3.56 Tautas kontrole 0.58 Provizoriskais vietu sadalījums Saeimā: Par prezidentālu republiku 18 Kristīgi demokrātiskā savienība 16 Pēdējā Partija 15 Vienotība 12 Visu Latvijai! - TB/LNNK 10 Atbildība - sociāldemokrāti 9 Saskaņas centrs 7 Ražots Latvijā 7 PCTVL 6 Par iespējamo koalīcju spriest pagaidām būtu pāragri, bet reālistisks šķiet variants: Par prezidentālu republiku + KDS + VL!/TB/LNNK+Ražots Latvijā, iespējams, piesaistot arī "Vienotību".
Padoms
P
Kurmīti nevajag barot! :) Tad viņš piepūšās liels un varens. Vajag izlikties ka viņa vispār nav. Tas ir vienīgais arguments diskusijā ar viņu, un gadiem pārbaudīts :) Citus viņš nesaprot.
Tups
T
Sāksim ar to, ka es tev neesmu nekāds čalīts! Un pēc tava pēdējā komentāŗa saprotu, ka tu esi vai nu glups kā zābaks (par ko es šaubos) vai arī izcils demagogs un faktu grozītājs: 1. Mēs šai krīzei varējām tikt DAUDZREIZ vieglāk cauri, ja mūsu superforšajai valdībai būtu bijis mugurkauls vai arī tas bija apzināts kaitējums valstij, gūstot labumu sev un partijas biedriem, bet šā vai tā, ja mūsu valdība būtu ierobežojusi kreditēšanas bumu, mums nebūtu tādas problēmas, kā tagad....Labklājība, kas sāka rasties kaut kur ap 2004. gadu, bija pateicoties TIKAI skandināvu bankām, kas sāka agresīvu gan NĪ, gan patēriņa preču kreditēšanas politiku. Valdība tikai jāja kredītu zirdziņā, spieda gāzi grīdā un priecājās, kādi mēs Baltijas tīģeri, bet patiesībā ar katru dienu dzina Latviju arvien dziļākā purvā. Attīstijās viss cits, tikai ne tas, kas valstij vajadzīgs – tirdzniecība, bankas, celtniecība. Nevienam jau nebija laika attīstīt kaut kādu rūpniecību, mašīnbūvi, zinātni, augstās tehnoloģijas - visus vilināja spekulēšana ar NĪ. Bet iedzīvotāju parāds tikai auga un auga un vekali arī, kā sēnes pēc lietus un tāpat inflācija arī. Un to ko muld Šķēle un Kalvitis, ka viņus piespieda palielināt algas un pensijas. Bet lōgiski, jo inflācija reāli valsts darbā strādājošos un pensionārus padarīja vēl nabadzīgākus, nekā pirms "treknajiem gadiem"...Loģiski, ka burbulim reiz bija jāplīst un tas butu noticis arī bez pasaules krīzes, jo labklājība cēlās tikai uz aizdevumu rēķina, ne jau valsts, iedzīvotāji un uzņēmēji pašī to naudu pelnīja un beigās vēl superbanka Parex, nepietiekamas uzraudzības dēļ aizgāja par pieskari un viņās glābšanā tika izmantota pensionāru naudiņa un ne jau JL to darīja, tas pats Nothing Special....Dombrovskis dabūja sasistu sili ar tukšu kasi, parakstītu SVF līgumu un iedzīvotājus, kuru parāds sasniedz 16 miljardus latu un tā kā mūsu ekonomiku 60% sastāda iekšējais patēriņš, tad šāds parāds ir ļoti smaga nasta jebkurai valdībai un problēma uz gadu desmitiem. 2. Par to SVF līgumu – kas viņu parakstīja – vai tikai tie nebija tie paši "Gāzi grīdā" PLL pārstāvji. Un ja tu palasītu to līgumu, tad tu saprastu (vai arī tu izliecies pa zābaku, kaut gan labi zini, kas tajā līgumā), ka valdībai ir ļoti mazas manevra iespējas tajā līgumā un to naudu SVF neļaus izmantot kaut kādai attīstībai, tas ir domāts TIKAI finansu sistēmas stabilizēšanai. Un to ko saka Šķēle un pārējie PLL pārstāvji, ka mainīs līguma nosacījumu ir ļoti liels buļļa suuds un demagoģija, jo viņi pašī labi zina, ka viņi nevar neko izmainīt.
Kurmītis
K
Čalīt, pastāstīšu tev lielum lielu noslēpumu. Krīze ir visā Pasaulē. Ne tikai Latvijā. Un es esmu visai tālu no domas, ka Kalvītis būtu tāds Globālais Spēlmanis, ka spēja izprovocēt Lehman Brothers bankrotu un amrikāņu finanšu tirgus kolapsu, kam sekoja problēmas pārējās valstīs. Tā ka pasaciņas par to, ka viņš vai Godmains ir vainojami krīzē, ir makaroni uz tavām un citu dumiķīšu austiņām. Kas neizbrīna. Kaut kā jau jēlajiem jāmēģina attaisnot savu personīgo nekompetenci. Viņiem vienmēr un visur vainīgs ir ”kāds cits”. Savukārt, kas attiecas uz to, kur neapšaubāmi tieši jēlie IR vainīgi, ir tas, ka pārņemot valsti ar 4 miljardu lielu kredītspilvenu problēmu novēršanai, viņi pusotrā gadā nav spējuši izdarīt absolūti NEKO, lai mazinātu krīzi. Ir tikai noēduši šo „sēklas naudu”, sagrāvuši biznesu, aizdzinuši no valsts vairākus desmitus tūksošus tās iedzīvotāju un aplaupījuši pensionārus. Nedz leišiem, nedz igauņiem neviens 4 miljardus neiedeva. Bet viņi kā bija tā ir pārliecinoši mums priekšgalā un cītīgi rāpjas no bedres ārā. Tāpat kā visas citas Eiropas valstis. Kamēr Latvija jēlo šarlatānu vadībā ir pēdējā vietā Eiropā un joprojām turpina slīdēt bedrē iekšā.
hmmm
h
ZZS dzīvos zaļi pie jebkura "rasklada"!
!
!
Starp citu, papētot, kā internetā runā viena vai otra politiķa atbalstitāji, top skaidras arī viņu domas. Piemēram, Slesera paša paradumu projekcija, sakot, ka Lato Lapsa ir nopirkts. Jo Slesers tā darītu. Cita skaidrojuma nav. Piemēram, Kurmītis. Vienkārši šķebina. Jo viņam, dzīvi nodzīvojušam pie siles, un sasniegušam tikai vietu kādā politmafijas grupējumā, mazos tramvajos ņemot, liekas, ka tā ir paradīze, un autoritāri visiem var pateikt, ka tie ir kvaukšķi. Par ko uz ielas divreiz muti nevārstītu. Bet presē var. Prese ir mēslu kaudze, ko Kurmītis labprāt papildina. Un jēli papildina.
!
!
Raksti vēl. Homoseksuāli cietais patīk visiem, arī vecajiem zēniem, kas slēdz laulības ar jaunu politisko uzšāvēju, Iepazinos ar Lapsas grāmatu. UZSKATĀMI. Un absolūti nekā par tēvu. Kurš pirmais ieliks to lejuplādēšanai, tas būs krietns cilvēks, valstiski domājošs.
dace
d
Nevienu veco partiju, nevienu veco deputātu. Visiem pelnītā pensijā. Uzkrājumi sarūpēti. Jādod iespēja sevi pier'adīt jaunajiem! es atbalstīšu Kristīgos Demokrātus un viņu deklarēto sociāli atbildīgo tirgus ekonomiku. Nost ar liberālismu!
Predicador
P
Mūs gaida dažs labs pārsteigums. Pirmkārt, Saeimā iekļūs septiņas vai pat astoņas partijas, nevis sešas, kā te daudzi prognozē. Otrkārt, nebūs nevienam 30 vietu.
CERU
C
ka pietiks Vienotība plus Visu Latvijai/tb/lnnk,nekas nereāls tas nav!
Tups
T
Nu tu gan esi muldoņa un demagogs :). Galvenais ir nekaunīgi un pārliecinoši melot un sagrozīt faktus, tev stils tāds pats, kā AŠ2. Kas tad bija vainīgs krīzē? Puškins, Klintons, NLO vai tomēr valdošā koalicīja, respektīvi viņu bezdarbība, apzināta vai arī neprofesionalitāte, bet JL vainot krīzē var tikai tikai nekaunīgs melis vai arī pilnīgi neinformēts un neko nejēdzošs cilvēks.
Ērglis
Ē
Atkal Vienotība ir apcūkojusies. Nu cik ilgi tā var? Nesagaidot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atbildi uz «Lattelecom» iesniegtajām sūdzībām, Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra tomēr ir paredzējusi atvērt pretendentu piedāvājumus, kas liecina par aizdomīgu steigu un absolūtu nevēlēšanos iepirkumu organizēt juridiski korekti, uzskata «Lattelecom». Uzņēmums pauž neizpratni par atbildīgo institūciju nevēlēšanos iepirkuma procesu organizēt profesionāli un caurspīdīgi, šāda rīcība vieš aizdomas. «Lattelecom» atsakās piedalīties šajā pasākumā un atsauc savu turpmāko dalību iepirkumu procedūrā, novēlot organizatoriem pieņemt godīgu un atbildīgu lēmumu. Uzņēmums aicina žurnālistus un sabiedrību sekot līdzi šim procesam, uzvarētājam, kā arī iespējamām izmaiņām likumdošanā. Reklāma «Lattelecom» jau vairākkārt ir norādījis uz nepilnībām šī konkursa procedūrā, uzskatot, ka iepirkuma priekšmets ir raksturojams kā publiskā un privātā sektora sadarbība, līdz ar to iepirkums būtu jāorganizē atbilstoši Publiskās un privātās partnerības likuma normām. Tā rezultātā tiktu veikti finanšu un ekonomiskie aprēķini, kurus izvērtējot būtu pamatoti argumenti, kāpēc valstij izvēlētā procedūra ir visatbilstošākā un visizdevīgākā. Publiskās un privātās partnerības procedūras gadījumā projekts būtu jāsaskaņo Finansu ministrijā ar apstiprināšanu Ministru kabinetā, bet slēgta konkursa gadījumā lēmumu var pieņemt ministrs vienpersoniski, kā tas notiek šobrīd.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

"Esošās koalīcijas aizmetņi paliks arī pēc vēlēšanām. Viņi ir strādājuši kopā, un redzamu pretrunu nav." 

Sociologs Aigars Freimanis

"Saskaņas centrs un Vienotība var divatā dabūt 50 mandātu."

Politologs Jānis Ikstens

AŠ(2) un Lembergam tomēr ir tuvākas asins grupas, viņi saprot viens otru."

Aigars Freimanis


LASIET VAIRĀK LAIKRAKSTĀ DIENĀ:

Sabiedrību gatavo Saskaņas centra ienākšanai valdībā

Kādi premjera izvēlē redzami signāli no Rīgas pils?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas