Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dienai atkal jauns galvenais redaktors - fotogrāfs Znotiņš

Nepilnas trīs nedēļas pēc īpašnieku maiņas laikrakstam Diena iecelts jauns galvenais redaktors – no otrdienas šos pienākumus sāk pildīt fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, informē a/s Diena sabiedrisko attiecību pārstāve Anna Muhka.I.Znotiņš otrdien teica, ka viņa mērķis Dienā ir “aizdrīvēt laivas sūces un sākt airēt vienā virzienā”.

Viņš arī pauda viedokli, ka jāmaina apakšas, citādāk augšas nemainīsies. Tāpat ar īpašnieku esot vienošanās, ka avīze nebūs politiski angažēta.Iepazīstinot ar jauno galveno redaktoru, _Dienas _51% īpašnieks uzņēmējs Viesturs Koziols norādīja, ka darbojies ar viņu vairākos projektos. Iepriekš abi strādājuši, piemēram, uzņēmēja žurnālā _Republika.lv_. Viņš teica, ka vēlas stiprināt kolektīvu ar profesionālu, stipru, uzticamu cilvēku, kurš ir lojāls valstij un kura vērtības sakrīt ar viņa vērtībām. Savukārt Guntis Bojārs, kurš galvenā redaktora pienākumus pildīja kopš Sergeja Ancupova atbrīvošanas no amata augusta sākumā, arī turpmāk būs _Dienas _koncernā ietilpstošā uzņēmuma SIA _Dienas mediji_ galvenais redaktors. _Dienas medij_i izdod laikrakstu _Diena_, laikrakstu _Dienas Bizness, _septiņus reģionālos laikrakstus un uztur desmit interneta portālus.Vēl kādu laiku G.Bojārs turpinās piedalīties redakcijas darba vadīšanā, taču būšot brīdis, kad viņš aizies “lielākā akvatorijā”. Jāatgādina, ka G.Bojārs jūnija vidū tika iecelts par laikraksta _Diena _galveno redaktoru, bet pēc dažām nedēļām – 12.jūlijā – šajā amatā tika iecelts S.Ancupovs. G.Bojārs savukārt kļuva par _Dienas mediju_ galveno redaktoru. Augusta sākumā S.Ancupovs tika atcelts no amata, bet par 51% a/s _Diena_ iegādi paziņoja V.Koziols.I.Znotiņš minēja, ka viens no viņa pirmajiem darbiem būs pārveidot _Dienas _fotonodaļu par fotoaģentūru.

I.Znotiņš beidzis LU Žurnālistikas nodaļu, mācījies Maskavas Universitātes Fotožurnālistikas nodaļā un absolvējis dažādus starptautiskus fotožurnālistikas kursus. 1991.gadā bija viens no foto ziņu aģentūras A.F.I. dibinātājiem, bet no 1995 līdz 2006.gadam strādāja laikrakstā Diena par fotoreportieri. 2006.gadā I.Znotiņš sāka darbu žurnālā Republika.lv, kur nostrādāja līdz žurnāla slēgšanai 2007.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Ilmāra Znotiņa uzruna darbiniekiem:

"Prieks jūs redzēt!

Esmu pieņēmis izaicinājumu pievienoties Dienas komandai un misijai padarīt labāku Valsti, kurā esam dzimuši un uzauguši. Par svarīgāko uzskatu aktivitātes un kopīgas atbildības veicināšanu sabiedrībā. Būtībā jauna pilsoniskuma veidošanu - ne tikai apziņā, bet tieši praktiskā rīcībā. Rosināt katru dienu izdarīt ko labu sev, savam tuvākajam un sabiedrībai. Droši un skaļi runāt par to, kas dod vispārēju labumu. Neskopoties ar uzslavu tam, kas darījis labu. Stingri uzraudzīt, kā tiek izmantotas kopīgi radītās sabiedriskās vērtības. Aicināt ierēdņus ikdienas darbā saglabāt pilsonisku domāšanu un sekot likuma un sabiedriskā labuma garam, ne burtam, jo mūsu likumi nav perfekti. Rosināt sākt pārmaiņas no apakšas, jo augšas bez tā nemainīsies.

Diena netiks politiski angažēta. Par to mēs esam vienojušies ar Koziola kungu. Avīzei ir jābūt redakcionāli neatkarīgai, tikai tā mēs varam panākt lasītāju uzticību. Tas ir cieši saistīts ar abonentu skaitu un laikraksta metiena palielināšanos, kas savukārt ir saistīts ar mūsu ienākumiem un labklājību. Vēlreiz pārskatīsim struktūru, ko vēl varam optimizēt.

Fotonodaļu reorganizēsim fotoaģentūrā. Laikrakstam ir sevi jāatpelna, jo šis ir biznesa projekts un īpašnieks mūs ilgstoši nebaros tikai tāpēc, ka esam Diena. Tēlaini izsakoties, mums laivā jāatstāj visnepieciešamākais, jāaizdrīvē sūces un jāsāk airēt kopā un vienā virzienā. Lai to paveiktu, man būs nepieciešams jūsu atbalsts, palīdzība un entuziasms."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas